HP splitst voormalig Palm in tweeën

Volgens een tweetal memo’s die Pre Central wist te onderscheppen, gaat HP het voormalige Palm doormidden hakken. Daarmee komt er een hardware-divisie en een software-divisie.

HP Pre 3

Dat geeft HP de mogelijkheid om het software-gedeelte, dat bestaat uit het besturingssysteem WebOS, te behouden. Eerder maakte HP bekend Palm als een geheel te groeperen in zijn Personal Systems Group, die losgekoppeld zal worden en mogelijk vervolgens afgestoten. De hardware-afdeling van Palm, die pas de nek om gedraaid is door alle WebOS-producten uit productie te nemen, wil HP dus kwijt via de Personal Systems Group. Maar blijkbaar is WebOS nog niet dood volgens HP en wil het bedrijf de software graag behouden.

Daarvoor brengt HP de software-divisie van Palm onder bij haar Office of Strategy and Technology, die niet, zoals de Personal Systems Group, afgestoten zal worden. Dat versterkt het idee dat WebOS toch nog niet dood is en dat HP goede mogelijkheden ziet om het systeem te licenseren aan andere producenten. Of die er vervolgens ook telefoons mee gaan maken, dat is natuurlijk nog maar de vraag.

Dat HP zeker nog wat ziet in WebOS, dat blijkt ook wel uit een uitspraak in één van de twee memo’s. Het Office of Strategy and Technology wordt volgens de memo door HP gezien als een ‘couveuse’ voor HP’s technische operaties, en daar zal WebOS dus een onderdeel van worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters