HP splitst voormalig Palm in tweeën

Volgens een tweetal memo’s die Pre Central wist te onderscheppen, gaat HP het voormalige Palm doormidden hakken. Daarmee komt er een hardware-divisie en een software-divisie.

HP Pre 3

Dat geeft HP de mogelijkheid om het software-gedeelte, dat bestaat uit het besturingssysteem WebOS, te behouden. Eerder maakte HP bekend Palm als een geheel te groeperen in zijn Personal Systems Group, die losgekoppeld zal worden en mogelijk vervolgens afgestoten. De hardware-afdeling van Palm, die pas de nek om gedraaid is door alle WebOS-producten uit productie te nemen, wil HP dus kwijt via de Personal Systems Group. Maar blijkbaar is WebOS nog niet dood volgens HP en wil het bedrijf de software graag behouden.

Daarvoor brengt HP de software-divisie van Palm onder bij haar Office of Strategy and Technology, die niet, zoals de Personal Systems Group, afgestoten zal worden. Dat versterkt het idee dat WebOS toch nog niet dood is en dat HP goede mogelijkheden ziet om het systeem te licenseren aan andere producenten. Of die er vervolgens ook telefoons mee gaan maken, dat is natuurlijk nog maar de vraag.

Dat HP zeker nog wat ziet in WebOS, dat blijkt ook wel uit een uitspraak in één van de twee memo’s. Het Office of Strategy and Technology wordt volgens de memo door HP gezien als een ‘couveuse’ voor HP’s technische operaties, en daar zal WebOS dus een onderdeel van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters