HP stapt af van Windows Phones

Een hooggeplaatste manager van HP heeft in een video-interview duidelijk gemaakt dat de producent alleen nog van WebOS gebruik gaat maken voor haar smartphones. Hiermee stapt HP af van Windows Phone-telefoons en hoeven we geen Windows Phone 7-telefoon van HP te verwachten.

Windows Phone 7 launch

Microsoft heeft de eerste grote tegenslag te verduren gekregen voor haar nieuwe OS Windows Phone 7. Het bedrijf moet namelijk haar grootste afnemer van haar OS Windows 7 nu zien afstappen van het mobiele OS van Microsoft genaamd Windows Phone. HP heeft namelijk middels een manager in een interview duidelijk gemaakt dat het alleen nog maar eigen WebOS smartphones gaat fabriceren. Tijdens de aankondiging van Windows Phone 7 in februari stond HP nog groot op het scherm als lanceerpartner van Microsoft voor het nieuwe OS. Echter sinds de overname van Palm door HP heeft de producent een eigen OS in handen en zal het volop op haar eigen systeem gaan inzetten en operating systemen van concurrenten zoals Android, Symbian en Windows Phone 7 passen dan ook niet in de nieuwe strategie van HP.

Volgens Todd Bradley, Personal Systems Group VP, is het nu de schone taak aan HP om WebOS opnieuw te introduceren bij ontwikkelaars en het veel breder aan de man te brengen dan HP vooralsnog heeft gedaan. WebOS zal dan ook niet alleen op smartphones terug gaan komen maar ook op tablets van de fabrikant. HP gaat dan ook maar wat graag de concurrentie aan met Android, iOS en Windows Phone 7, aldus Bradley.

Bron: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters