HP stapt af van Windows Phones

Een hooggeplaatste manager van HP heeft in een video-interview duidelijk gemaakt dat de producent alleen nog van WebOS gebruik gaat maken voor haar smartphones. Hiermee stapt HP af van Windows Phone-telefoons en hoeven we geen Windows Phone 7-telefoon van HP te verwachten.

Windows Phone 7 launch

Microsoft heeft de eerste grote tegenslag te verduren gekregen voor haar nieuwe OS Windows Phone 7. Het bedrijf moet namelijk haar grootste afnemer van haar OS Windows 7 nu zien afstappen van het mobiele OS van Microsoft genaamd Windows Phone. HP heeft namelijk middels een manager in een interview duidelijk gemaakt dat het alleen nog maar eigen WebOS smartphones gaat fabriceren. Tijdens de aankondiging van Windows Phone 7 in februari stond HP nog groot op het scherm als lanceerpartner van Microsoft voor het nieuwe OS. Echter sinds de overname van Palm door HP heeft de producent een eigen OS in handen en zal het volop op haar eigen systeem gaan inzetten en operating systemen van concurrenten zoals Android, Symbian en Windows Phone 7 passen dan ook niet in de nieuwe strategie van HP.

Volgens Todd Bradley, Personal Systems Group VP, is het nu de schone taak aan HP om WebOS opnieuw te introduceren bij ontwikkelaars en het veel breder aan de man te brengen dan HP vooralsnog heeft gedaan. WebOS zal dan ook niet alleen op smartphones terug gaan komen maar ook op tablets van de fabrikant. HP gaat dan ook maar wat graag de concurrentie aan met Android, iOS en Windows Phone 7, aldus Bradley.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters