HP: “Telefoons met flexibele schermen zijn onderweg”

Tijdens een conferentie in Amerika liet een medewerker van HP flexibele schermen zien die geen stroom nodig hebben continue om beeld te weergeven. Volgens hem zal het niet al te lang meer duren alvorens we de technologie ook HP-telefoons terug zullen zien.

Tijdens een conferentie in Amerika liet een VP van HP genaamd Phil McKinney een nieuwe technologie zien aan de wereld waaraan HP al tijd aan werkt. Deze zogenaamde flexibele schermen kunnen opgerold worden of gedeeltelijk gevouwen worden en zijn nagenoeg zo dun als papier. Een ander interessante eigenschap is dat de schermen niet continue stroom nodig hebben maar slechts kleine pulsjes wat uiteraard van pas komt in draagbare apparaten zoals telefoons. Sinds de overname van Palm door HP lijken de twee bedrijven hun technologie te gaan delen en dat is uiteraard logisch. Zo zal het WebOS van Palm naar verschillende tablets en printers van HP gaan komen en zo zullen Palm-telefoons op hun beurt weer gebruik gaan maken van deze nieuwe generatie schermen, aldus McKinney.

Het zal echter nog wel twee jaar duren alvorens de eerste modellen echt operationeel zijn aangezien de techniek nog verfijnd zal moeten worden. Ook is onduidelijk hoe snel het beeld kan weergeven voor bijvoorbeeld films en andere toepassingen maar duidelijk is wel dat deze generatie schermen de toekomst zijn volgens HP.

HP flexibele schermen

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters