HP: “Telefoons met flexibele schermen zijn onderweg”

Tijdens een conferentie in Amerika liet een medewerker van HP flexibele schermen zien die geen stroom nodig hebben continue om beeld te weergeven. Volgens hem zal het niet al te lang meer duren alvorens we de technologie ook HP-telefoons terug zullen zien.

Tijdens een conferentie in Amerika liet een VP van HP genaamd Phil McKinney een nieuwe technologie zien aan de wereld waaraan HP al tijd aan werkt. Deze zogenaamde flexibele schermen kunnen opgerold worden of gedeeltelijk gevouwen worden en zijn nagenoeg zo dun als papier. Een ander interessante eigenschap is dat de schermen niet continue stroom nodig hebben maar slechts kleine pulsjes wat uiteraard van pas komt in draagbare apparaten zoals telefoons. Sinds de overname van Palm door HP lijken de twee bedrijven hun technologie te gaan delen en dat is uiteraard logisch. Zo zal het WebOS van Palm naar verschillende tablets en printers van HP gaan komen en zo zullen Palm-telefoons op hun beurt weer gebruik gaan maken van deze nieuwe generatie schermen, aldus McKinney.

Het zal echter nog wel twee jaar duren alvorens de eerste modellen echt operationeel zijn aangezien de techniek nog verfijnd zal moeten worden. Ook is onduidelijk hoe snel het beeld kan weergeven voor bijvoorbeeld films en andere toepassingen maar duidelijk is wel dat deze generatie schermen de toekomst zijn volgens HP.

HP flexibele schermen

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters