HP toont smartwatch die niet op Android Wear loopt

HP heeft op een website een smartwatch laten zien die niet op Android Wear loopt, maar op een zelfontwikkeld besturingssysteem.

HP is voor de ontwikkeling van het slimme polssieraad een samenwerking aangegaan met ontwerper Michael Bastian en de Amerikaanse winkelketen Gilt. De smartwatches kunnen samenwerken met zowel de iPhone als Androidtelefoons.

De polshorloges zijn rond, 44 millimeter in doorsnee, en daarmee een stuk kleiner dan de ronde smartwatch die Motorola onlangs toonde, met Android Wear erop. HP gooit het over een andere boeg. Ontwerper Bastian is aan de slag gegaan met zwart rubber, bruin leder en olijfgroen nylon om de horloges een sjiek uiterlijk te geven.

De slimme functies hebben vooral betrekking op het doorgeven van notificaties die ook op de verbonden smartphone binnenkomen. E-mails, sms’jes en telefoontjes kunnen zo naar de pols gebracht worden zonder dat de telefoon hoeft te worden gepakt.

Het horloge komt ergens in de herfst uit. Verdere details over bijvoorbeeld het scherm zijn nog niet vrijgegeven. Ook over de prijs is nog niets bekend.

HP toont smartwatch die niet op Android Wear loopt hp michael bastian smartwatch 2014 08 01 03 
HP toont smartwatch die niet op Android Wear loopt hp smartwatch 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via