HP-topvrouw: ''Toch moeten we ooit weer een smartphone maken''

HP probeerde vruchteloos potten te breken op de smartphonemarkt met de Palm Pre-telefoons, en stapte daar radicaal van af. Nu meldt HP-topvrouw Meg Whitman dat het bedrijf het toch weer wil proberen. Ooit. Met een smartphone.

Palm Pre webOS

De vorige CEO van HP, Leo Apotheker, trok onverhoeds de stekker uit WebOS en de daarbij behorende smartphones en tablet toen bleek dat de apparaten in veel winkels alleen stof lagen te vergaren. Kort daarna werd Apotheker zelf vervangen door Meg Whitman, die het beleid van haar voorganger op het gebied van mobiele apparaten leek voort te zetten. Maar in een interview met Fox Business Network komt ze daar deels op terug.

Erg van harte gaat het niet. Ze meldt dat HP ‘geen keuze’ heeft en wel een smartphone op de markt moet brengen. ”Uiteindelijk zou ik het prachtig vinden als wij alles zouden bieden, van de schitterende workstations, laptops, tablets en wat daar tussenin zit, helemaal tot aan de smartphone. Maar we hebben een omweg genomen met die smartphone. We moeten het de volgende keer goed doen. Mijn mantra voor het smartphoneteam is: beter goed dan snel. Dus we werken eraan dat als we met een smartphone komen, die uitstekend uitpakt voor Hewlett-Packard, en we zullen er succes mee boeken.”

”We moeten wel een smartphone aanbieden want in veel landen in de wereld is dat het eerste computer-achtige apparaat. In veel landen wereldwijd zullen mensen nooit een tablet, pc of laptop bezitten. Die mensen doen alles op een smartphone. Wij zijn een computerbedrijf: we moeten kansen zien in die form factor.”

Opkopen van RIM doet HP niet om een nieuwe smartphonedivisie te stichten. Die weg is al eens gevolgd met Palm, en dat werd weinig succesvol. Windows Phone 8 is wellicht iets voor HP, dat een zeer sterke band heeft met Microsoft. Maar dat platform groeit niet erg snel. HP zou wel kunnen proberen om WIndows Phone 8-smartphones te bundelen met Windows 8-pc’s en die apparaten gezamenlijk te verkopen.

Androidtelefoons zijn makkelijker te maken, maar op de Androidmarkt krijgt HP met een ongelooflijk grote concurrentie te maken.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters