'HP wil behalve WebOS-tablets ook Windows 8-tablets maken'

HP wil in de toekomst behalve WebOS-tablets ook Windows 8-tablets maken. Dat kan worden afgeleid uit een interview met twee topmannen van HP door Fast Company.

HP TouchPad

Fast Company onderwierp CTO Phil McKinney en vicepresident WebOS Richard Kerris aan een pittig interview. Eerste vraag: komt HP met Androidproducten op de markt? Daarop was het antwoord direct een driewerf nee. ”We don’t do Android”, was het kernachtige antwoord.

Maar WebOs-producten zijn niet de kaskrakers waar HP op had gehoopt, dus de verslaggever van Fast Company vroeg door. Hoe zit het met het glimmende nieuwe Windows 8, komen daar nog wat tablets van HP voor uit?

De heren konden hun grijns bij deze vraag moeilijk verbergen en gaven vage antwoorden, wat leidt tot de conclusie van de verslaggever dat HP hier absoluut mee bezig moet zijn. Of het in ieder geval niet uitsluit.

HP heeft al eerder tablets voor Windows uitgebracht, al jaren geleden trouwens, en daar werd op gewezen. Het ligt dan voor de hand dat ook het voor tablets geoptimaliseerde Windows 8 op toekomstige HP-tablets zal komen te staan. Zo krijgt HP twee ijzers in het vuur: de TouchPad met WebOS die net is uitgebracht, en toekomstige Slates (opvolgers van de bestaande Slate 500).

De heren meldden dat ze intensief met Microsoft samenwerken aan iets, wat ze niet wilden onthullen. En wat Windows 8-tablets betreft: die komen er vanzelf als er genoeg klandizie voor is, voegden ze eraan toe. Zonder verder in details te treden.

Bron: Fast Company

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters