'HP wil WebOS wellicht licenseren'

In een interview heeft de CEO van HP laten weten dat het bedrijf open staat om WebOS te licenseren aan andere bedrijven. Voor telefoons, maar ook voor allerlei andere apparaten.

WebOS 2.0 screenshot

Het besturingssysteem, dat Palm ooit maakte voordat het opgekocht werd door HP, is op het moment niet erg goed verkrijgbaar in veel delen van de wereld door een enigszins vreemd beleid van Palm en HP zelf. Zo kun je in Nederland met moeite een Palm Pre op de kop tikken, en zijn de opvolgers van dat apparaat, die in andere landen al lang verkrijgbaar zijn, nergens te bekennen in ons land. Maar daar gaat wellicht verandering in komen.

Zoals duidelijk wordt uit het onderstaande filmfragment staat HP open om ook andere producenten gebruik te laten maken van het besturingssysteem. Eerst heeft de CEO van het bedrijf, Leo Apotheker, het vooral over producenten die niet direct concurreren met HP en allerlei verschillende apparaten maken die via WebOS met het internet verbonden zouden kunnen worden, maar later blijkt dat het bedrijf ook open staat om het platform aan andere telefoonproducenten te verkopen. Als Apotheker gevraagd wordt of HP het besturingssysteem ook aan een bedrijf als HTC zou willen licenseren, dan antwoordt de man dat daar ‘zeker’ mogelijkheden voor zullen zijn.

Wellicht krijgen we dus binnenkort telefoons, of tablets, van Samsung, LG of HTC met het besturingssysteem van HP erop.

Bron: Precentral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. WebOS -

  HP heeft al een tijd webOS gekocht maar tot nu toe weinig mee gedaan. De schaarse producten zijn vrijwel hetzelfde als van Palm. Te kleine telefoons die op een steen lijken. Snappen ze het nog niet?

 2. webOSfanatic -

  webOS smartphones zijn gewoon verkrijgbaar in Nederland. Alleen niet via een telecomwinkel met abonnement. Heb mijn Palm Pre (classic) en Palm Pre2 gewoon in een Nederlandse winkel gekocht!

  De HP Veer, HP Pre3 en HP TouchPad zijn vanaf half juni verkrijgbaar bij http://www.pdatechcenter.nl in Zaltbommel

  -posted via my webOS powered Palm Pre2-

  1. Dominick -

   Oh,, bedankt voor het melden. Pre was ook niet officieel in NL verkrijgbaar, maar is wel de enige die ik tot nu toe via import gevonden had….

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters