‘HP en Microsoft werken aan Windows Phone voor consumenten’

HP en Microsoft werken aan een nieuwe Windows Phone voor consumenten. Het toestel wordt naar verluidt in februari 2017 aangekondigd, tijdens MWC 2017.

HP Elite X3

HP Elite X3 Windows Phone
De HP Elite X3

HP heeft dit jaar met de HP Elite X3 een van de meest interessante Windows Phone toestellen uitgebracht. Het toestel combineert high-end specificaties en een strak ontwerp met Microsoft’s zakelijke software. Helaas werd de HP Elite X3 meerdere keren uitgesteld en zorgde de hoge prijs ervoor dat het model zelfs niet in de zakelijke markt wist aan te slaan. Het is een probleem waar meer smartphonefabrikanten tegenaan lopen: een high-end Windows Phone met een premium ontwerp is niet genoeg wanneer je voor minder dan de helft een degelijke Android smartphone kunt kopen. Dat is zonde, want Apple komt daar wel mee weg terwijl Windows Phone zeker in zijn huidige vorm een geduchte concurrent voor iOS zou moeten zijn.

Nieuwe Windows Phone

Microsoft gaf zelf onlangs aan dat het wellicht gewoon de boot heeft gemist, maar HP geeft niet op. Het bedrijf werkt namelijk naar verluidt met Microsoft aan een nieuwe Windows Phone, dit keer helemaal gericht op consumenten in plaats van de zakelijke markt. Het is een opvallende zet gezien de HP Elite X3 juist voor de zakelijke markt gemaakt werd omdat Windows Phones niet aan wisten te slaan bij de gemiddelde consument.

MWC 2017

Het nieuws is bevestigd door twee onafhankelijke bronnen, die ook beweren dat HP de ontwikkeling voor zijn rekening neemt terwijl Microsoft bijdraagt aan het budget. Daarnaast heeft HP dit keer beschikking tot technologie die in Lumia-toestellen is gebruikt. Denk aan interessante functies zoals Glance, double tap to wake, ClearBlack schermen en Microsoft’s camera-algoritmes. Microsoft heeft volgens een derde bron deze week al intern bekend gemaakt dat het in februari 2017 met een nieuw Windows 10 Mobile vlaggenschip komt. De HP Elite X3 werd ook in februari onthuld, dus waarschijnlijk zullen HP en Microsoft tijdens MWC 2017 hun nieuwe Windows Phone aankondigen. Hopelijk weten beide bedrijven dit keer wel succes te behalen, want Windows 10 Mobile brengt innovatieve functies naar de smartphonemarkt.

Bron: Dr. Windows

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters