HSDPA chip in iPhone gemakkelijk te updaten

De HSDPA-chip die in de iPhone 3G zou zitten is erg makkelijk te updaten, aldus gegevens op de website van de fabrikant. Hierdoor zou Apple kunnen voorkomen dat er een massale terugroep actie nodig is voor zijn nieuwe smartphone

Al eerder meldden wij dat de problemen met het slechte bereik van de iPhone 3G te zoeken zou zijn bij de chipset in de iPhone zelf, en nadat de gegevens over de chipset bekend werden op internet is er door nogal wat sites onderzoek gedaan naar deze chip.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de X-Gold 608 chip erg makkelijk te voorzien is van updates. Deze updates zouden ervoor moeten zorgen dat er onder andere een update naar betere RX-ontvangst mogelijk is, en laat dat laatste nou net het probleem zijn waar de smartphone last van heeft. Wat niet terug te vinden is op de site van de fabrikant is, of dit via een simpele software-update mogelijk is.

Daarnaast lijkt de chip ook nog een aantal andere, niet door Apple in zijn smartphone gestopte, features te beschikken. Ondersteuning voor DVB-H (voor Tv-kijken op je mobiel), FM radio en videotelefonie zouden ook in deze chipset verwerkt zitten. Daarnaast zou deze chipset ook een 3 megapixel camera moeten kunnen ondersteunen.

Als deze chip dus echt in de iPhone zit, zou Apple voor de volgende generatie iPhones al een boel features blootgegeven hebben. Het wachten is dus niet alleen op betere 3G-ondersteuning, maar ook op een iPhone met TV, radio en videotelefonie!

Afbeelding diag

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters