HSDPA chip in iPhone gemakkelijk te updaten

De HSDPA-chip die in de iPhone 3G zou zitten is erg makkelijk te updaten, aldus gegevens op de website van de fabrikant. Hierdoor zou Apple kunnen voorkomen dat er een massale terugroep actie nodig is voor zijn nieuwe smartphone

Al eerder meldden wij dat de problemen met het slechte bereik van de iPhone 3G te zoeken zou zijn bij de chipset in de iPhone zelf, en nadat de gegevens over de chipset bekend werden op internet is er door nogal wat sites onderzoek gedaan naar deze chip.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de X-Gold 608 chip erg makkelijk te voorzien is van updates. Deze updates zouden ervoor moeten zorgen dat er onder andere een update naar betere RX-ontvangst mogelijk is, en laat dat laatste nou net het probleem zijn waar de smartphone last van heeft. Wat niet terug te vinden is op de site van de fabrikant is, of dit via een simpele software-update mogelijk is.

Daarnaast lijkt de chip ook nog een aantal andere, niet door Apple in zijn smartphone gestopte, features te beschikken. Ondersteuning voor DVB-H (voor Tv-kijken op je mobiel), FM radio en videotelefonie zouden ook in deze chipset verwerkt zitten. Daarnaast zou deze chipset ook een 3 megapixel camera moeten kunnen ondersteunen.

Als deze chip dus echt in de iPhone zit, zou Apple voor de volgende generatie iPhones al een boel features blootgegeven hebben. Het wachten is dus niet alleen op betere 3G-ondersteuning, maar ook op een iPhone met TV, radio en videotelefonie!

Afbeelding diag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters