‘HTC 10 krijgt deze maand nog Android 7.0 Nougat’

De HTC 10 krijgt deze maand nog de update naar Android 7.0 Nougat, zo beweert bekende lekker LlabTooFeR. Dit toestel is al een aantal maanden uit, maar krijgt dus naar verluidt wel snel een update naar de nieuwste versie van Android.

HTC 10

htc 10De HTC 10 is op moment van schrijven de meest krachtige HTC-toestel. Dit toestel is aangekondigd in april 2016 en was een maand later in de schappen te vinden. Hij draait standaard op Android 6.0.1 Marshmallow en heeft een Snapdragon 820-processor met 4GB aan werkgeheugen. Verder heeft de telefoon een 5,2-inchscherm met een Quad HD-resolutie. Ook heeft de de smartphone een 12 megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixelcamera aan de voorkant.

Eind april hebben wij de dit toestel al een score gekregen in onze review. Dit was een vier uit vijf, met als nadeel dat de accuduur niet top was, dat het focussen met de camera niet snel gaat en dat de infraroodsensor weg is gehaald.

Nougat-update

Met Android Nougat al een tijdje beschikbaar heeft HTC gezegd dat de HTC 10, HTC M9 en de HTC One A9 de update naar Android 7.0 Nougat kunnen verwachten. Volgens LlabTooFeR krijgt de HTC 10 deze maand nog de update naar de laatste versie van Google’s besturingssysteem. Ook heeft deze lekker gezegd dat gebruikers van de HTC M9 de update eind december of januari kunnen verwachten.

Android 7.0 Nougat brengt een aantal verbeteringen met zich mee, waaronder een verbeterd Doze-systeem. De volledige lijst met veranderingen en onze review van deze update kun je hieronder vinden.

Beschikbaarheid

Wanneer de update voor de HTC 10 beschikbaar is, is nog niet bekend. Wel denken we dat het toestel deze maand de update naar Android 7.0 nog zal krijgen. Het is goed mogelijk dat HTC de update gefaseerd uit gaat brengen, om het risico van bugs voor de meeste gebruikers te verminderen.

Bron: Twitter

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters