HTC 10 kost 740 euro in Roemenië

HTC is vandaag in Roemenië begonnen met de pre-orders van zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC 10. Het toestel kost daar 3300 Roemeense Leu voor het 32 GB-model, wat omgerekend zo’n 740 euro is.

Of je het te duur vindt of normaal laten we aan jou over, maar de HTC 10 is pittig geprijsd vergeleken met zijn concurrenten. Zo kost de Samsung Galaxy S7 slechts 700 euro in Nederland, en de iPhone 6S begint vanaf 679 euro. Vergeleken met beide concurrenten zal de HTC 10 niets meer bieden aangezien alle specificaties ook gelekt zijn tijdens de pre-orders.

SpecificatiesHTC 10

Volgens de site Quickmobile, waar het toestel te pre-orderen is, krijgt het toestel goede specificaties zoals je mag verwachten van een vlaggenschip. Voor het eerst gaat HTC mee met de pixel-strijd en stopt de fabrikant er een 5,15 inch 2K-scherm in. Daarnaast zal dit een amoled-scherm zijn. Verder zit er een Qualcomm Snapdragon 820-processor in die ondersteund wordt door 4 GB werkgeheugen. Als laatste lijkt het erop dat HTC zijn camera weer veranderd heeft. Quickmobile zegt dat er een 12-megapixelcamera aan de achterkant zit.

HTC 10 design

Er zijn ook een aantal foto’s te zien op de site. HTC lijkt verder te gaan met het design van de A9 van afgelopen jaar. Aan de voorkant zijn de Boomsound speakers weggehaald en deze zijn vervangen door een vingerprintsensor aan de onderkant. Verder is de behuizing nog van aluminium met chamfered randen.

 

Prijs

Het prijskaartje van 740 euro wordt op veel techsites gezien als duur, maar Roemenen zelf vinden het niet meer dan normaal. De Galaxy S7 32 GB werd voor dezelfde prijs in de markt gezet. Toch blijft de vraag of de HTC 10 met zo’n prijs kan concurreren. Het bedrijf kan goede verkoopcijfers nu wel gebruiken aangezien het niet zo goed gaat. De HTC One M8 en M9 waren namelijk niet erg populair. Toch heeft HTC altijd nog een troef, namelijk de HTC Vibe. Deze VR-bril is erg goed ontvangen en kan misschien de redding van het bedrijf worden. De HTC 10 zal in april officieel gepresenteerd worden.

Hoeveel de HTC 10 in Nederland gaat kosten is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sadoka -

    Tja. Weer die dikke zwarte balk onderaan. Nu lijkt het ongeveer even groot als de balk boven maar het verdient geen schoonheidsprijs. Zeker met de home-button die niet netjes gecentreerd is. En als klap op de vuurpijl geen onscreen buttons meer, nu van die onhandige gevoelige knopjes die je tijdens het gamen of Netflix zo heerlijk onderbreken. Geen idee waarom deze lui zichzelf in de voeten blijven schieten maar ik voorspel geen kaskraker.

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters