‘HTC 10 krijgt krachtigere variant in september: de HTC 10 Mini’

HTC gaat volgens anonieme bronnen in september een krachtigere variant van de HTC 10 uit brengen, de HTC 10 Mini.

Update: Het bleek hier helaas om een 1 april grap te gaan.

HTC 10 Mini

Naar verwachting zal HTC binnen twee weken haar nieuwe vlaggenschip aankondigen, de HTC 10. HTC hoopt met haar veelvuldig gelekte smartphone het tij te keren voor het bedrijf, dat met de vorige twee iteraties van de vlaggenschip serie worstelde om de consument aan te spreken.

De langverwachte volgende smartphone van HTC is dus nog niet eens aangekondigd, maar ondertussen gaat de speculatie over toekomstige HTC smartphones vrolijk verder. Zo blijkt uit anonieme bronnen dat HTC in september een mini-variant van de HTC 10 uit gaat brengen, de HTC 10 Mini.

Nieuwe chipset

Laat de naam je echter niet misleiden, want naast de kleinere afmetingen van het toestel zullen de specificaties juist indruk maken: de HTC 10 zou volgens een anonieme bron een nieuwe high-end Snapdragon 823 processor onder de motorkap hebben.

Render van de HTC 10 Mini
De HTC 10

Krachtige specificaties in een klein jasje

De Snapdragon 823 is identiek aan de Snapdragon 820 van de HTC 10, maar heeft een hogere kloksnelheid met 2.8 GHz. Naast de nieuwere chip heeft de HTC 10 Mini oom 4GB aan werkgeheugen, maar voor de rest zullen de specificaties redelijk overeen komen met het standaard model.

Het scherm is met 4.7-inch relatief klein, wat voor veel mensen een opluchting zal zijn. Het is verfrissend om te zien dat kleinere modellen eens niet gelijk minder specificaties hebben.

HTC 10

De zet van HTC doet denken aan de iPhone SE, een smartphone die ook high-end specificaties in een kleiner jasje stopt. Naar verwachting zal HTC de HTC 10 Mini al in september uit brengen, en misschien zelfs al wat eerder. In de tussentijd hebben we nog zijn grote broer, de HTC 10, om naar uit te kijken.

Bron: Android News

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters