HTC 10 verslaat de Galaxy S7 Edge in gelekte benchmark test

De talloze gelekte renders en geruchten liegen er niet om: de HTC 10 komt er aan. De langverwachte smartphone die het tij voor HTC moet gaan laten keren wordt over twee weken aangekondigd, maar dankzij een gelekte benchmark test weten we nu al met wat voor krachtig toestel we te maken hebben.

HTC 10

Het gaat niet zo goed met HTC. De smartphones van het Taiwanese bedrijf wisten het afgelopen jaar geen indruk op het publiek te maken, wat ook bleek uit de tegenvallende verkoopcijfers. Of het door de tegenvallende hardware van de HTC One M9 komt of door de mankementen van de Nexus 9 is lastig te zeggen, maar het is wel duidelijk dat HTC zichzelf zal moeten herpakken om relevant te blijven. Dat hoopt het bedrijf te doen met de HTC 10, het nieuwste vlaggenschip van HTC en de directe opvolger van de HTC One M9.

Benchmark

Deze week kon je op onze site nog zeer scherpe renders terugvinden van de smartphone, maar over de prestaties van HTC’s vlaggenschip wisten we nog vrij weinig. Daar is nu echter verandering in gekomen, want een anonieme bron heeft een foto gelekt van de resultaten van een benchmark test, waar uit blijkt dat de HTC 10 met gemak de krachtige Samsung Galaxy S7 Edge en de iPhone 6s verslaat.

De Boomsound teaser
De HTC 10 benchmark score

Indrukwekkende resultaten

Met een benchmark test kun je een smartphone binnen korte tijd verschillende zware taken laten uitvoeren, waarna je een indicatie krijgt van hoe goed de smartphone in kwestie presteert. De combinatie van de Snapdragon 820 en 4GB aan werkgeheugen in de HTC 10 lijkt bijzonder goed te werken, want de smartphone laat elke grote concurrent achter zich qua score. De HTC 10 scoort zelfs zo hoog dat je bijna aan de legitimiteit van de foto gaat twijfelen, maar alles wijst er op dat we hier toch echt met een echte benchmark test te maken hebben.

De foto is duidelijk genomen met een Samsung Galaxy S7 Edge, dus het is een recente foto. We hebben hier dus niet te maken met een oud prototype. Dit hoeft in principe nog niet alles te zeggen over hoe goed de HTC 10 van dag tot dag zal presteren, maar toch mag je voorzichtig enthousiast worden.

Nieuwe foto

Ook is er vandaag een nieuwe foto gelekt van de smartphone zelf. De plaatsing van de fysieke home knop komt overeen met de eerdere gelekte renders, en ook de opvallende grote camera aan de voorkant valt op. De capacitieve knoppen aan weerskanten van de home knop lichten niet op, wat in de eerder gelekte foto’s wel het geval was. Dat zal echter meer met de software dan met de hardware te maken hebben.

De Boomsound teaser
De Boomsound teaser

Boomsound keert terug

HTC plaatste gisteravond een teaser op Twitter met de volgende tekst: “Here comes the new boom. You’ll hear it.” De afbeelding kun je rechts van dit artikel bewonderen, maar de tekst liegt er niet om: de HTC 10 heeft weer het geliefde Boomsound. De gaatjes die je op de teaser kunt zien komen overeen met de onderkant van de HTC 10 die we eerder op gelekte renders zagen, dus het gaat om dezelfde speaker. Boomsound zorgt voor helder en vooral indrukwekkend hard geluid, waardoor de modellen van HTC perfect zijn om bijvoorbeeld een film mee te kijken.

De HTC 10 wordt op 12 april aangekondigd.

 

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters