‘Ambitieus vlaggenschip: volledige specificaties HTC 11 gelekt’

Het lijkt erop dat HTC ambitieuze plannen heeft voor de HTC 11, zijn volgende vlaggenschip. Tenminste, als we een vermeende bron binnen de industrie moeten geloven.

HTC

Na jaren aan tegenvallende verkopen dook onlangs het gerucht op dat HTC van plan is om zijn mobiele divisie te verkopen. De Taiwanese fabrikant zou zich naar verluidt op projecten zoals de HTC Viv willen focussen, de virtual reality headset van het bedrijf. Gelukkig blijkt daar niks van waar te zijn. HTC bevestigde deze week officieel dat het bedrijf bezig is met nieuwe vlaggenschepen, en dat ze het nog lang niet opgeven.

HTC 11

Het volgende grote vlaggenschip van HTC wordt natuurlijk de opvolger van de HTC 10, de HTC 11. Tot nu toe hebben we nog weinig over het onaangekondigde toestel gehoord, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Een vermeende bron binnen de industrie weet namelijk precies te melden welke specificaties HTC op de planning heeft staan. Neem deze details vooral met een korreltje zout, maar het lijkt erop dat HTC er volledig voor gaat met indrukwekkende specificaties.

Specificaties

Het gaat om een vrijwel randloos 5.5-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap zit naar verwachting de onlangs aangekondigde Qualcomm Snapdragon 835 chipset met een octa-core CPU en de Adreno 540 GPU. Het toestel heeft volgens de bron maar liefst 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen. Aan de achterkant van de HTC 11 zitten naar verluidt twee 12MP camera’s, terwijl selfies genomen kunnen worden met een 8MP camera. Normaliter stopt HTC vrij kleine accu’s in zijn toestellen, maar met een 3700mAh accu komt de HTC 11 waarschijnlijk de dag wel door. Bovendien is je toestel met Quick Charge 4.0 razendsnel opgeladen.

Flinke korrel zout

De vermeende bron weet zelfs de verwachte prijs van het toestel te melden. Het zou om een prijskaartje van $691 gaan, wat relatief meevalt. Bij toestellen zoals de HTC 10 lag het niet aan de specificaties, maar aan de prijs. Men kon vaak voor minder geld spannendere vlaggenschepen van andere merken aanschaffen. Het wordt interessant om te zien of HTC in 2017 wel zijn draai en daarmee een plekje in de huidige smartphonemarkt kan vinden. Nogmaals: neem deze specificaties met een flinke korrel zout, want deze bron heeft geen reputatie, maar het lijkt erop dat HTC interessante plannen heeft voor volgend jaar!

Bron: TimesNews

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters