HTC aan de top met Android-updates

Het is al vaker gezegd, maar nu ook officieel vastgelegd door het Amerikaanse blad Computerworld. Dat heeft geturfd welke telefoonfabrikanten in 2010 bestaande toestellen van een update naar Android Froyo 2.2 hebben voorzien. Niet geheel verrassend is HTC de winnaar.

Android Froyo plaatje

Ook in Nederland bracht HTC het afgelopen jaar updates uit voor reeds in omloop zijnde toestellen. Nieuwe Android-versies kwamen er voor de Hero, de Desire en de Legend, waarmee HTC de bezitters van deze telefoonmodellen een groot plezier deed.

In Amerika staat HTC ook hoog aangeschreven. Het staat daar volgens een telling van Computerworld aan de top. Vijftig procent van de telefoonmodellen kreeg na gemiddeld 56 dagen na het uitbrengen van een nieuwe Android-versie een update. Daarmee laat het alle andere merken ver achter zich. Motorola volgt op de tweede plek, maar op grote afstand van HTC, met vijftien procent van de telefoonmodellen. Motorola was wel ietwat sneller met de updates, gebruikers moesten gemiddeld 54,5 dagen wachten.

Samsung stelde ronduit teleur: slechts elf procent van de Android-toestellen kreeg een update. Maar Dell, LG en Sony Ericsson lieten het geheel afweten: nul updates naar Froyo. Computerworld telt de updates naar de voorganger van Froyo, Eclair 2.1, niet mee. De Xperia-lijn is in het laatste kwartaal van 2010 wel van een Eclair-update voorzien.

Hierbij moet aangetekend worden dat de telco’s in Amerika niet allemaal even vlot zijn met een update. Die hebben er ook nog wat over te zeggen, en in Amerika is dat zeer verschillend.

In de telling van Computerworld zijn de toestellen niet meegenomen die al af-fabriek van Froyo zijn voorzien. Froyo werd officieel gelanceerd op 23 juni. Vanaf die datum is Computerworld gaan bijhouden welk telefoonmodel van welke provider van deze update is voorzien. De deadline ligt op 31 december. Jammer voor de Dell Streak tablet, want die zou binnenkort nog een Froyo-update krijgen. Dat dit nog niet is gebeurd, ligt volgens Dell aan AT&T, de telco die de tablet verkoopt.

Computerworld concludeert op basis van zijn tellingen dat je in Amerika het best een HTC kunt kopen op het Verizon-netwerk, want dan ben je het meest zeker van een Android-update als die wordt uitgebracht.

htc update android

 

Bron: neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sanderd17 -

    Ik heb een HTC tattoo. Als ik enkel de HTC upgrades zou toepassen zou ik nu nog op 1.6 zitten. Gelukkig dat CyanogenMod bestaat en dat er een actieve XDA community is. Momenteel heb ik 2.2 staan (maar wel met een camera die niet werkt) en ik zou ook even gemakkelijk naar 2.3 kunnen gaan. Het camera probleem zal waarschijnlijk binnen een maand, misschien 2 maanden, opgelost worden.

  2. Robert Webbe -

    Ik denk dat updates in de toekomst een rol gaan spelen bij de keuze van een nieuw toestel. Fabrikanten doen er verstandig aan om hier aandacht aan te besteden anders zijn ze hun de klanten bij de volgende aanschaf keihard kwijt.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters