HTC: Apple concurreert met rechtszaken, in plaats van eerlijk op de markt

HTC, dat net is aangeklaagd door Apple vanwege mogelijke patentschendingen, verweert zich met de opmerking dat Apple de patentrechtszaken misbruikt om te concurreren. En dat kan het bedrijf beter gewoon op de markt doen, met zijn producten, vindt HTC.

HTC HD2 vs. iPhone

De opmerking komt een dag nadat Apple HTC aanklaagde bij de International Trade Commission. Apple heeft meer Android-OEMs gedagvaard. Samsung is de bekendste.

HTC ontkent inmiddels alle aanklachten van Apple vanwege patentschendingen. ”HTC verwerpt alle claims van patentschendingen die Apple heeft opgeworpen, in het verleden en het heden, en de stap van Apple heeft onze vastbereadenheid om ons intellectueel eigendom te beschermen versterkt”, aldus HTC.

Voor HTC staan er grote belangen op het spel. Als Apple in zijn aanklacht slaagt bij de International Trade Commission, mag HTC geen toestellen meer in Amerika invoeren. Dat zou een schadepost opleveren waar het Taiwanese bedrijf niet op zit te wachten.

HTC heeft overigens eenzelfde stap gezet en Apple op zijn beurt aangeklaagd. Waar de patentschendingen precies betrekking op hebben, is onbekend. Vermoed wordt dat het Apple om het gebruikte Android-OS gaat.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    Appel is gewoon bang van HTC en Samsung en tis een beetje zielig om dan maar met patenten te gooien die ze niet eens zelf in handen hebben maar wel een ander beschuldigen… Gaat ze uiteindelijk miljoenen kosten want meeste rechtzaken zullen ze verliezen let maar eens op.
    Ze zouden t beter eens eerlijk spelen. Moeten ze ook maar goeie toestellen maken net als Samsung en HTC. Maar voor de rechter spelen is gewoon zielig en belachelijk.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters