HTC: “Batterijproblemen smartphones gaan we oplossen met de cloud”

In een interview met de chief innovations officer van HTC wordt duidelijk dat de producent flink gaat investeren in webdiensten. Volgens de fabrikant kan de batterij van een telefoon langer mee gaan als het zware rekenwerk in de cloud plaatsvindt in plaats van op het toestel zelf.

De website Pocket-lint heeft in een drieluik van interviews met HTC-vertegenwoordigers al aardig wat informatie vergaard over de denkwijze van het bedrijf en diens ideeën. In de laatste drieluik heeft de website een gesprek gehad met de chief innovations officer genaamd Horace Luke. Luke is verantwoordelijk voor al het design en de concepten van HTC-smartphones en gaat erg secuur te werk, zo blijkt uit het interview. De ontwerper legt gedetailleerd uit hoe hij en zijn team te werk gaan en uit de honderd ideeën voor een smartphone er 99 worden afgeschoten en er slechts eentje door gaat als daadwerkelijk concept.

Gevraagd werd ook aan Luke of HTC een oplossing zal vinden voor de batterijproblemen die aanwezig zijn bij alle smartphones. Volgens de topman is de kans hierop erg klein en is de ontwikkeling van batterijen erg traag. Daarom zou de oplossing in de cloud gezocht moeten worden met diensten zoals HTCSense.com. Volgens Luke zal HTC dan ook flink gaan investeren in webapplicaties zoals HTCSense.com. Applicaties zouden dan via het internet gestreamd worden naar het toestel waardoor alle intensieve berekeningen door externe servers gedaan zou worden in plaats van het toestel zelf. Dit zou aanzienlijk het toestel en diens processor ontzien waardoor de batterij langer mee zou moeten gaan. Eerder al wist de CEO van HTC, Peter Chou, ook al te bevestigen dat de cloud de toekomst zal zijn.

De 3G-verbinding blijkt een grote bottleneck te zijn voor smartphones als het gaat om standby-tijd. Dit zou deels door de 4G-technologie opgelost worden en deels door nieuwe generatie processoren die zulke verbindingen met minder energie tot stand kunnen brengen. Luke heeft dan ook veel tijd doorgebracht met de ontwerpers van de antennes bij de fabrikant om zo beter te begrijpen welke obstakels er allemaal zijn. De topman refereert dan ook naar Apple en wil dan ook voorkomen dat de fabrikant hetzelfde probleem overkomt. Of dat lukt, is de vraag, want over de antenne van de gloednieuwe HTC HD7 gaan nu al verhalen dat die niet deugt.

HTC CEO Peter Chou and Horace Luke

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters