HTC begint met de eerste ronde voor de Hero 2.1-update

HTC is begonnen met het voorzien van haar Hero van Android 2.1. De update zal in twee fases plaatsvinden waarvan de eerste fase al binnen te halen is en de laatste fase eind juni zal volgen.

De HTC Hero was het eerste echte paradepaardje van HTC op het Android OS. De producent had uiteraard als eerste een Android-telefoon met de G1 maar de Hero luide het grote succes echt in voor HTC op het Android-platform. De producent wist vorig jaar al aan te kondigen dat er een 2.1-update voor de Hero er aan zat te komen maar na velen vertragingen is het dan toch eindelijk zover. Middels een persbericht laat de producent nu weten dat de update inmiddels in volle gang is. De update bestaat uit twee delen; het eerste gedeelte zal gelijk door de Hero gedownload worden de eerst volgende keer dat het toestel naar updates automatisch zoekt. Dit deel maakt de weg vrij voor het tweede gedeelte dat stukken groter zal zijn en de eigenlijke kernel van Android 2.1 bevat.

Eind juni moet het tweede gedeelte vrij gaan komen maar gebruikers dienen er wel rekening mee te houden dat die update ervoor zal zorgen dat alle gegevens gewist worden van het toestel. Een backup wordt dan ook nadrukkelijk aangeraden door HTC alvorens de update te installeren. Onduidelijk is precies waar de vertraging in zat maar het lijkt erop dat Google een handje in het geheel heeft gehad waardoor het geheel vertraging heeft opgelopen. De update is gratis is gratis en mocht je meer informatie over Hero terug willen lezen dan kun je hier onze review vinden van het toestel.

HTC Hero 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters