HTC begint met uitrollen van Marshmallow naar Desire Eye

HTC is begonnen met het updaten van zijn selfiesmartphone, de Desire Eye. Deze waterdichte telefoon krijgt een update naar Android 6.0 Marshmallow.

HTC Desire Eye

De HTC Desire Eye kwam eind 2014 op de markt en is de eerste ‘selfiesmartphone’ in zijn soort. Aan zowel de voor- als achterkant van de smartphone zit een 13-megapixelcamera. Het verschil tussen de twee sensoren is nihil: de camera aan de achterkant schiet alleen foto’s in een bredere hoek.

De twee camera’s zijn de unieke verkooppunten van de HTC Desire Eye, die overigens ook nog eens waterdicht is. De camera-app is behoorlijk uitgebreid, met onder andere de mogelijkheid om met alletwee de camera’s tegelijkertijd een foto te nemen.

Oorspronkelijk draait de HTC Desire op Android Lollipop, maar nu krijgt de smartphone dus een update naar Android Marshmallow, de nieuwste versie van het besturingssysteem. De update komt uit in twee delen en heeft een formaat van 1,6 GB. De Sense-interface van HTC wordt uiteraard met de Desire Eye meegeleverd. Het gaat om Sense 7.

Momenteel wordt de update uitgerold naar HTC Desire Eye’s in de Verenigde Arabische Emiraten en een aantal Europese landen, waaronder Italië. Het is nog onbekend of de update ook in Nederland al wordt uitgerold, of wanneer dat precies gaat gebeuren. In de Verenigde Staten zal de update aan het einde van de maand beschikbaar zijn.

HTC Desire Eye review

Momenteel is de HTC Desire Eye in Nederland verkrijgbaar vanaf ongeveer 390 euro. Wij reviewden de telefoon in december 2014. Van ons kreeg hij toentertijd met vier van de vijf sterren omgerekend een 8: een ruime voldoende. Op dat moment vonden we de Desire Eye de beste Desire-smartphone van dat moment. Een groot voordeel vonden we dat de telefoon waterdicht is en dat je daarvoor geen klepjes hoeft dicht te doen. Uiteraard kwam ook de selfiecamera goed uit de test, al vonden we het jammer dat de telefoon niet in 4K kan filmen.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters