HTC belooft twee jaar updates voor alle nieuwe toestellen, in de VS

HTC heeft zich schuldbewust getoond tegenover de Amerikaanse gebruikerscommunity, die vergeefs zit te wachten op nieuwe Androidupdates. Daar wordt weinig aan gedaan, maar het HTC-team in Amerika belooft wel dat alle HTC-telefoons die in de Verenigde Staten uitkomen, voortaan tot twee jaar na de release worden voorzien van updates.

HTC belooft twee jaar updates voor alle nieuwe toestellen, in de VS 8x5bhc5hxs

Of de beleidswijziging ook geldt voor andere delen van de wereld, en voor Nederland, is niet bekend. Maar het ligt voor de hand dat als in Amerika een Androidupdate voor een bepaald toestel wordt vrijgegeven, die ook wereldwijd wordt verspreid. Er zit namelijk volgens het HTC-ondersteuningsteam enorm veel menskracht en moeite in om een update te produceren. Het wordt in een blogpost vergeleken met de bouw van de Death Star van Star Wars. Om die reden is HTC de laatste jaren altijd laat en blijven updates soms helemaal achterwege.

Maar HTC gaat dat dus veranderen, meldt het team in de blogpost. Een ferme belofte wordt gedaan voor alle toekomstige toestellen, die twee jaar lang op ondersteuning en updates kunnen rekenen.

,,We heben een lange geschiedenis van ergens de eerste mee zijn. De eerste Androidtelefoon, de eerste lte-telefoon, de eerste telefoon met een 1080p-display. Maar het Android ecosysteem maakt het ontzettend moeilijk om tijdige updates te produceren.”

Daarna wordt uitgelegd waarom de updates uitblijven voor de HTC One X en de One X+. Dat komt door de processor, meldt HTC. Die is van Nvidia en deze fabrikant werkt niet mee met de updates. Daarom is het volgens HTC onmogelijk om deze voormalige vlaggenschepen nieuwe Androidversies te geven. Er is wel een serie HTC One X-toestellen uitgebracht met een Qualcomm processor, en bekeken wordt nog of die de overstap naar Android 4.4 Kitkat krijgt.

HTC belooft twee jaar updates voor alle nieuwe toestellen, in de VS 8x6b88lrn1 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Will Slijkhuis -

    Ja en dan een HTC One X tonen die niet verder kwam dan 4.0.3! Gelukkig dankzij XDA 4.2.2, Maar ik wil GEEN HTC meer hierna, doe mij een Xiaomi

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters