HTC bezet eerste drie plaatsen in Engelse telefoon-toptien

HTC is in Engeland veruit het populairste merk op de mobiele telefoonmarkt. De topdrie bestaat uit smartphones, allemaal HTC-toestellen. De iPhone komt pas op plek zes in de Engelse mobieltjes–toptien.

desire naast wildfire

Op de eerste plaats staat de HTC Desire. Op de tweede plek de Desire HD en op plek drie vinden we de HTC Wildfire. De iPhone komt dus op zes binnen, de Blackberry Curve 8520 is op plek vier de eerste niet-HTC en niet-Androidtelefoon in de top tien.

De Samsung Galaxy S staat op de vijfde plaats. De toptien wordt verder aangevuld met de Motorola Defy (7), de Sony Ericsson S500i (8), de Samsung G800 (9) en de Samsung i600 (10).

Technology-expert Ernest Doku vindt dat HTC de Engelse markt heel slim bespeelt. “HTC is erg slim bezig op de smartphonemarkt door zijn telefoons aan te passen op diverse prijsniveau’s. Zo zien we de Wildfire, die een beetje doet alsof hij een Desire wil zijn. Het is slimme marketing. Android telefoons hebben Apple goed verslagen. Maar als over een paar maanden Apple een nieuwe telefoon uitbrengt, is het vrijwel zeker dat die fabrikant de smartphonemarkt weer zal aanvoeren in de race om de smartphonemarkt.”

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Ik vind het een erg discutabele lijst. Lijkt totaal niet op hoe het in Nederland verdeeld is en ik kan me niet voorstellen dat toestellen als de S500 en de G800 uberhaupt nog verkocht worden. Ben benieuwd hoe ze die lijst samengesteld hebben…

  Wel leuk om eens zoiets te zien 🙂

  1. bartvuijk -

   De ene markt is de andere niet… Dat de Blackberry hier op nummer 1 staat wil niet zeggen dat het overal zo is natuurlijk. Maar ik ben het met je eens wat de S500 en de G800 betreft. De S500 is zo'n beetje het eerste toestel dat hier ooit gerecenseerd werd. De S500 kon foto's maken en had een fabuleus intern geheugen van wel 12 mb. In 2007!;)

   1. Dominick -

    Natuurlijk niet, maar de trends in de Engelse markt komen wel vrij sterk overeen met de Nederlandse. En voor zover ik weet wordt de S500 niet eens meer geproduceerd. Misschien wordt 2e hands meegeteld en wordt hij massaal gedumpt 😛

 2. steve-vanm -

  Is de Sony Ericsson S500i een smartphone? Of is dat niet dezelfde als hier een paar jaar geleden is uitgebracht? Want dat was zeker geen smartphone en verder niet een heel erg goed toestel.

  1. bartvuijk -

   Je hebt gelijk, het is een mobiele telefoon-toptien. Geen smartphone-toptien. Hoewel die inmiddels wel de overhand hebben. Het is aangepast 😉

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters