HTC bezit 80% Windows Mobile markt

Er zijn erg veel merken die Windows Mobile als softwareplatform voor hun telefoons gebruiken, maar van de 50 miljoen Windows Mobile-telefoons die verkocht zijn, zijn verreweg de meeste gemaakt door HTC.

Windows Mobile

Het aandeel van verschillende merken onder Windows Mobile-telefoons lijkt redelijk verdeeld. LG heeft Windows-toestellen, Samsung’s portfolio bevat een groot aantal smartphones draaiend op Windows Mobile, HTC heeft een portfolio dat vooral bestaat uit Windows Mobile-toestellen en nog een groot aantal andere merken hebben telefoons draaiend op het besturingssysteem van Microsoft. Volgens Microsoft zijn er dan ook een groot aantal producenten die Windows-telefoons in hun line-up hebben. Als gekeken wordt naar het marktaandeel van verschillende merken in de Windows Mobile-markt, dan blijkt die verdeling heel anders te zijn. HTC heeft bijna een monopolie op Windows Mobile-toestellen als naar het aantal verkochte exemplaren wordt gekeken.

HTC logo

Van de 50 miljoen Windows Mobile-toestellen die verkocht zijn sinds de release van het platform, blijken er meer dan 40 miljoen gemaakt te zijn door HTC, waarmee het bedrijf een aandeel in de Windows Mobile-markt krijgt van meer dan 80%. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het feit dat HTC niet alleen toestellen onder haar eigen merknaam uitbrengt, maar ook toestellen produceert onder de naam van verschillende providers, zoals de T-Mobile MDA-toestellen. Ook zijn er Windows Mobile-telefoons die HTC geproduceerd heeft voor andere bedrijven, zoals de Palm Treo Pro en de Sony Ericsson XPERIA X1.

HTC is voor Microsoft een heel belangrijke producent. De meest innovatieve Windows Mobile-telefoons kwamen van HTC en het bedrijf heeft zelfs de hele smartphonemarkt een boost gegeven met toestellen als de HTC Touch en later de HTC Touch Diamond. Hiermee werden smartphones niet langer meer gezien als lastig te gebruiken, grote en lelijke zakelijke telefoons maar meer als consumententoestellen. Dit dankzij het innovatieve TouchFlo(3D) en het mooie, compacte design dat we van de HTC Touch Diamond kennen. Dit is zeker in deze tijd met het opkomende Android voor Microsoft van groot belang, omdat veel bedrijven naar Google’s nieuwe besturingssysteem overstappen.

Bron: Softpedia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters