HTC bezit 80% Windows Mobile markt

Er zijn erg veel merken die Windows Mobile als softwareplatform voor hun telefoons gebruiken, maar van de 50 miljoen Windows Mobile-telefoons die verkocht zijn, zijn verreweg de meeste gemaakt door HTC.

Windows Mobile

Het aandeel van verschillende merken onder Windows Mobile-telefoons lijkt redelijk verdeeld. LG heeft Windows-toestellen, Samsung’s portfolio bevat een groot aantal smartphones draaiend op Windows Mobile, HTC heeft een portfolio dat vooral bestaat uit Windows Mobile-toestellen en nog een groot aantal andere merken hebben telefoons draaiend op het besturingssysteem van Microsoft. Volgens Microsoft zijn er dan ook een groot aantal producenten die Windows-telefoons in hun line-up hebben. Als gekeken wordt naar het marktaandeel van verschillende merken in de Windows Mobile-markt, dan blijkt die verdeling heel anders te zijn. HTC heeft bijna een monopolie op Windows Mobile-toestellen als naar het aantal verkochte exemplaren wordt gekeken.

HTC logo

Van de 50 miljoen Windows Mobile-toestellen die verkocht zijn sinds de release van het platform, blijken er meer dan 40 miljoen gemaakt te zijn door HTC, waarmee het bedrijf een aandeel in de Windows Mobile-markt krijgt van meer dan 80%. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het feit dat HTC niet alleen toestellen onder haar eigen merknaam uitbrengt, maar ook toestellen produceert onder de naam van verschillende providers, zoals de T-Mobile MDA-toestellen. Ook zijn er Windows Mobile-telefoons die HTC geproduceerd heeft voor andere bedrijven, zoals de Palm Treo Pro en de Sony Ericsson XPERIA X1.

HTC is voor Microsoft een heel belangrijke producent. De meest innovatieve Windows Mobile-telefoons kwamen van HTC en het bedrijf heeft zelfs de hele smartphonemarkt een boost gegeven met toestellen als de HTC Touch en later de HTC Touch Diamond. Hiermee werden smartphones niet langer meer gezien als lastig te gebruiken, grote en lelijke zakelijke telefoons maar meer als consumententoestellen. Dit dankzij het innovatieve TouchFlo(3D) en het mooie, compacte design dat we van de HTC Touch Diamond kennen. Dit is zeker in deze tijd met het opkomende Android voor Microsoft van groot belang, omdat veel bedrijven naar Google’s nieuwe besturingssysteem overstappen.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. v-power -

  Wat is eraan verouderd? Als microsoft op Windows voor de pc van alles toevoegt wordt er gezegt dat er te veel in zit e.d. en een besturingssysteem gewoon core hoort te zijn. Maar met Windows Mobile wilt iedereen het juist weer anders..
  Ik vind het prima zoals het is, MS levert gewoon een basis besturingsysteem en de rest is aan de fabrikanten en of gebruikers. HTC heeft dat heel goed begrepen en Samsung en SE hebben gezien hoe het moest en zijn er ook mee begonnen.
  Dat de fabrikanten (incl hun chipleveransciers e.d.) het niet altijd helemaal goed doen is niet de schuld van Microsoft. Ik vind ook dat een 500+Mhz incl 3D chip en weet ik veel wat allemaal mobiel zeker weten sommige dingen veeel sneller moet kunnen doen.

 2. michaelpb -

  Toch is Windows Mobile hopeloos verouderd. Het is en blijft een besturingssysteem voor de oude vertrouwde PDA waar zakenlieden met een stylus meer op konden dan op een gemiddelde mobiel. Ze zijn al lang en breed ingehaald door Symbian, Apple, Android en straks ook WebOS. Zelfs versie 6.5 schijnt niet echt vernieuwend te zijn. Als Microsoft niet oppast stapt HTC straks over op Android (of Symbian) en kan MS op zoek naar fabrikanten die het nog wel willen leveren (vandaar wellicht de deal met LG?).

  Ik heb overigens ook een windows mobiel en ben erg blij met de 3rd party software mogelijkheden en vooral de mogelijkheden van Exchange (nooit meer agenda/ mail/ contacten kwijt!), maar stabiel of snel is het systeem nooit geweest. Overweeg dit jaar de overstap (terug) te maken naar Symbian.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters