HTC bezit meer dan de helft van de Windows Mobile-markt

HTC heeft zijn volledige resultaten voor 2008 naar voren gebracht en hier komen een aantal interessante zaken uit naar voren. Het opvallendste feit is dat HTC meer dan de helft van de Windows Mobile-markt in bezit had in 2008.

HTC lijkt van alle toestelproducenten de crisis het beste door te komen en ook nu weer krijgen we een bevestiging hiervan. De producent heeft namelijk eindelijk zijn volledige resultaten over vorig jaar bekend gemaakt, die er niet om liegen. De omzet is bijna 30% gestegen en verder werd duidelijk dat de producent meer dan de helft van de Windows Mobile-markt in handen heeft. Iets wat trouwens voor Microsoft misschien wel heel vervelend is, omdat ook HTC steeds meer overstapt naar Android en Microsoft zo dus een groot deel van zijn afzet verliest.

In totaal zette HTC 4,5 miljard dollar om, wat 29 procent meer is dan in 2007. Ook de winst van HTC was niet mis met een totaalbedrag van $931 miljoen. Dit was deels te danken aan de grote winst die HTC per verkocht apparaat behaalt als gevolg van de hoge prijs van de toestellen. Deze winstmarge was zo’n 33,5 procent, wat 1,1 procent meer is dan vorig jaar. De grootste factor in de hoge omzet van HTC was de HTC Touch Diamond, die meer dan 2 miljoen keer verkocht werd in 2008 en nog steeds goed verkoopt. Het apparaat zorgde zelfs voor eenzesde van het totaal aantal verkochte telefoons, dat op 12,03 miljoen lag. Iets meer dan één miljoen daarvan was uitgerust met Android, wat 11 miljoen Windows Mobile-toestellen overlaat. Aangezien de totale markt voor deze toestellen rond de 20 miljoen apparaten lag in 2008, heeft HTC dus meer dan de helft van de Windows Mobile-markt in handen.

Ondanks de economische crisis blijft HTC optimistisch voor dit jaar, het bedrijf verwacht zelfs door te gaan met een groei die niet meer met één cijfer te beschrijven is. Het feit dat HTC onlangs grond heeft gekocht voor een nieuw R&D-centrum in Taipei en zijn fabrieken in Shanghai nog voor het einde van dit jaar vergroot zal hebben, duidt er ook wel op dat het optimisme van HTC niet helemaal ongegrond is.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Als HTC fan ben ik blij voor ze. En nu opschieten ik wil mn HTC Touch Pro 2! En hoop dat ze eindelijk een pda uitbrengen met 2 actieve simkaarten.

    Trouwens ik weet niet of het wel echt vervelend is voor MS als HTC overstapt naar Android, jullie berichten een tijdje terug nog dat MS juist minder Windows toestellen wilde hebben, there you go.

    1. Dominick -

      Wel minder telefoons inderdaad, maar dat is om de focus goed te houden. Als het zo door gaat met WM kan het weleens zijn dat ze echt een stuk kleiner worden en dat is niet de bedoeling lijkt mij….

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters