HTC bezit meer dan de helft van de Windows Mobile-markt

HTC heeft zijn volledige resultaten voor 2008 naar voren gebracht en hier komen een aantal interessante zaken uit naar voren. Het opvallendste feit is dat HTC meer dan de helft van de Windows Mobile-markt in bezit had in 2008.

HTC lijkt van alle toestelproducenten de crisis het beste door te komen en ook nu weer krijgen we een bevestiging hiervan. De producent heeft namelijk eindelijk zijn volledige resultaten over vorig jaar bekend gemaakt, die er niet om liegen. De omzet is bijna 30% gestegen en verder werd duidelijk dat de producent meer dan de helft van de Windows Mobile-markt in handen heeft. Iets wat trouwens voor Microsoft misschien wel heel vervelend is, omdat ook HTC steeds meer overstapt naar Android en Microsoft zo dus een groot deel van zijn afzet verliest.

In totaal zette HTC 4,5 miljard dollar om, wat 29 procent meer is dan in 2007. Ook de winst van HTC was niet mis met een totaalbedrag van $931 miljoen. Dit was deels te danken aan de grote winst die HTC per verkocht apparaat behaalt als gevolg van de hoge prijs van de toestellen. Deze winstmarge was zo’n 33,5 procent, wat 1,1 procent meer is dan vorig jaar. De grootste factor in de hoge omzet van HTC was de HTC Touch Diamond, die meer dan 2 miljoen keer verkocht werd in 2008 en nog steeds goed verkoopt. Het apparaat zorgde zelfs voor eenzesde van het totaal aantal verkochte telefoons, dat op 12,03 miljoen lag. Iets meer dan één miljoen daarvan was uitgerust met Android, wat 11 miljoen Windows Mobile-toestellen overlaat. Aangezien de totale markt voor deze toestellen rond de 20 miljoen apparaten lag in 2008, heeft HTC dus meer dan de helft van de Windows Mobile-markt in handen.

Ondanks de economische crisis blijft HTC optimistisch voor dit jaar, het bedrijf verwacht zelfs door te gaan met een groei die niet meer met één cijfer te beschrijven is. Het feit dat HTC onlangs grond heeft gekocht voor een nieuw R&D-centrum in Taipei en zijn fabrieken in Shanghai nog voor het einde van dit jaar vergroot zal hebben, duidt er ook wel op dat het optimisme van HTC niet helemaal ongegrond is.

Bron: WM Poweruser

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters