HTC blij met samenwerking Nokia en Microsoft

Er is heel veel commentaar geleverd, zowel positief als negatief, op de samenwerking van Nokia en Microsoft, die ertoe leidt dat we straks Nokia-telefoons met Windows Phone 7 te zien krijgen. Tussen al dat commentaar zat één opvallende: die van een hoge baas van HTC. Die vindt het geweldig, en kondigde direct ook alvast wat Windows Phone 7-telefoons aan.

Nokia Windows Phone 7

Het commentaar kwam van Jason MacKenzie, president van HTC Noord- en Latijns-Amerika. Hij leverde zijn commentaar in de Seattle Times.

MacKenzie liet weten dat Nokia naar zijn mening dezelfde weg volgt die HTC al eerder is ingeslagen. Niet zelf een besturingssysteem bedenken, maar aansluiting zoeken bij ‘solide platforms’ die er al zijn. Daarmee lever je een mooi product aan de eindgebruiker, meent hij. Wat Nokia en Microsoft doen, “is een erkenning van wat wij doen.”

MacKenzie is niet bang voor de komende concurrentie van de Micronokia-telefoons, zoals ze al door sommige bloggers worden betiteld. “Ik ben vol vertrouwen in wat wij doen. Wij hebben een fris merk dat aanslaat bij klanten. Dit is een concurrent meer”, meldde hij.

HTC was bij de drie fabrikanten die Windows Phone 7 direct omarmden toen het mobiele OS werd uitgebracht. Sindsdien is weinig meer vernomen van nieuwe WP7-inspanningen van HTC, maar dat gaat veranderen, beloofde MacKenzie. Hoewel de bezoekers van het komende Mobile World Congress in Barcelona daar geen nieuwe WP7-toestellen van HTC zullen tegenkomen, zitten er later dit jaar zeker een paar in de pijplijn, onthulde de manager.

“Natuurlijk is Windows Phone 7 een platform waar we veel in hebben geïnvesteerd, en we blijven het steunen.” Dat Nokia WP7 ook heeft omarmd, is ook goed voor de concurrentie, zei hij. “Het verbreedt het ecosysteem en dat is goed voor iedereen. We zullen zien.”

Bron: WM Poweruser

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters