HTC blij met samenwerking Nokia en Microsoft

Er is heel veel commentaar geleverd, zowel positief als negatief, op de samenwerking van Nokia en Microsoft, die ertoe leidt dat we straks Nokia-telefoons met Windows Phone 7 te zien krijgen. Tussen al dat commentaar zat één opvallende: die van een hoge baas van HTC. Die vindt het geweldig, en kondigde direct ook alvast wat Windows Phone 7-telefoons aan.

Nokia Windows Phone 7

Het commentaar kwam van Jason MacKenzie, president van HTC Noord- en Latijns-Amerika. Hij leverde zijn commentaar in de Seattle Times.

MacKenzie liet weten dat Nokia naar zijn mening dezelfde weg volgt die HTC al eerder is ingeslagen. Niet zelf een besturingssysteem bedenken, maar aansluiting zoeken bij ‘solide platforms’ die er al zijn. Daarmee lever je een mooi product aan de eindgebruiker, meent hij. Wat Nokia en Microsoft doen, “is een erkenning van wat wij doen.”

MacKenzie is niet bang voor de komende concurrentie van de Micronokia-telefoons, zoals ze al door sommige bloggers worden betiteld. “Ik ben vol vertrouwen in wat wij doen. Wij hebben een fris merk dat aanslaat bij klanten. Dit is een concurrent meer”, meldde hij.

HTC was bij de drie fabrikanten die Windows Phone 7 direct omarmden toen het mobiele OS werd uitgebracht. Sindsdien is weinig meer vernomen van nieuwe WP7-inspanningen van HTC, maar dat gaat veranderen, beloofde MacKenzie. Hoewel de bezoekers van het komende Mobile World Congress in Barcelona daar geen nieuwe WP7-toestellen van HTC zullen tegenkomen, zitten er later dit jaar zeker een paar in de pijplijn, onthulde de manager.

“Natuurlijk is Windows Phone 7 een platform waar we veel in hebben geïnvesteerd, en we blijven het steunen.” Dat Nokia WP7 ook heeft omarmd, is ook goed voor de concurrentie, zei hij. “Het verbreedt het ecosysteem en dat is goed voor iedereen. We zullen zien.”

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. willem -

  Slim antwoord van HTC om stroop op de bek van Nokia en Microsoft te smeren. Doordat M en N niet voor Android kiezen wordt de markt voor HTC alleen maar groter. Zelf ben ik overgestapt van 1ghz windows mobieltje naar een 1ghz android mobieltje en geloof me ik wil NOOIT meer een windows mobieltje meer. Alles gaat tig keer sneller.

   1. willem -

    Klopt Bart maar windows phone 7 is zwaarder dan android.
    Aangezien de hardware eigenlijk het zelfde is zal windows het niet winnen van android en dan hebben we het nog niet gehad over de apps die gelinkt zijn aan je email.Al met al denk ik dat windows zijn langste tijd heeft gehad in welke vorm dan ook.Begrijp me niet verkeerd ik heb niets tegen microsoft want ik speel met veel plezier op mijn xbox360.

 2. bartvuijk -

  Verwar Windows Phone 7 niet met Windows Mobile, of gewoon Windows op een computer. Het zijn allemaal compleet verschillende producten. Appels, peren en kiwi's.

 3. laag -

  Zo, het niveau van de reacties is met uitzondering van Hans bedroevend laag. Mensen die overduidelijk geen verstand en idee hebben van wat ze zeggen. Typische mensen die alles geloven wat door een aantal mensen wordt geroepen en die dingen kopen waarvan ze denken dat het goed is, maar eigenlijk geen idee hebben wat ze er nu daadwerkelijk mee kunnen. Knap hoor!

 4. Hans -

  Dat wordt wat…. Nokia haters en Microsoft haters slaan de handen ineen. Wat een geweldig argument om Microsoft zat te zijn omdat je computer automatisch herstart na een update. Kan je de instelling daarvoor niet vinden, Martin?

 5. Martin -

  Eenmaal gebruiker van Android, wil je niet anders meer. Android is een stabiel systeem met veel mogelijkheden.
  Microsoft heb ik mij vandaag weer aan zitten ergeren op mijn laptop, normaal zit hij te drammen na automatische update dat hij computer wil herstarten, vandaag zonder pardon programma's afsluiten en herstart. Ik ben Microsoft zat

 6. paul -

  HTC wed tenminste nog op twee paarden. Deze kun je ook met een echt besturingssysteem kopen.
  Dat Microsoft producten niet aan slaan is gewoon te danken aan het feit dat niemand vrijwillig vervuiling koopt. Binnenkort ook Nokia van de markt?

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters