HTC blijft flink doorgroeien samen met Android

Researchbureau Gartner heeft haar cijfers voor het tweede kwartaal van dit jaar laten zien. Daaruit blijkt dat zowel HTC als Android lekker doorgroeien. Android is nu het derde besturingssysteem, terwijl HTC op een mooie 8e plaats tussen de telefoonproducenten kwam.

Zoals we gewend zijn heeft researchbureau Gartner haar cijfers voor de mobiele toestelmarkt voor dit kwartaal bekendgemaakt. De meest opvallende groeiers zijn wel HTC en Research in Motion. Beide bedrijven behaalde een mooie groei in marktaandeel en daarmee kwam HTC uit op de 8e plaats van de toestelfabrikanten terwijl RIM het tot de vierde plaats haalde. Voor HTC betekent dit een verdubbeling van haar marktaandeel ten opzichte van een jaar geleden en zelfs meer dan dat in verkoopcijfers. RIM moest het met een iets kleinere groei doen, maar met haar plaatsje voor giganten Motorola en Sony Ericsson mag het Canadese bedrijf niet klagen. Opvallend is ook dat LG wat inzakte van een marktaandeel van 10,7% naar een magere 9%. Ook het marktaandeel van Nokia verslapte wat, hoewel de producent wel zo’n 6 miljoen extra toestellen wist weg te zetten. Apple bleef staan op de 7e plek, maar groeide wel bijna een procent in marktaandeel.

Ook over de OS-markt wist Gartner het één en ander te vertellen, hier is opvallend dat Android een enorme groei heeft behaald. Het marktaandeel van het besturingssysteem vertienvoudigde bijna in een jaar, waarmee het systeem op een derde plaats terecht kwam. Daarmee is Google nog geen miljoen verkopen verwijderd van RIM, dat met 11,2 miljoen toestellen op een mooie tweede plaats staat. Apple’s iOS is vierde en heeft Windows Phone, waar het systeem vorig jaar nog redelijk dicht op zat, ver achter zich gelaten. Heer en meester is nog steeds Symbian, hoewel het marktaandeel van dit systeem in een jaar bijna 10% kromp.

Gartner telefoon verkopen Q2 2010

 

Gartner OS verkopen Q2 2010

 

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. henk janse -

    hmm maar dan moet er geen 3,7 amoled in verwerkt zitten
    want een nexus one en de htc desire silver en in mindere mate de htc desire bruin zijn gewoon niet leverbaar bij navraag bij typhone een dochteronderneming van the phonehouse.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters