HTC blijft flink doorgroeien samen met Android

Researchbureau Gartner heeft haar cijfers voor het tweede kwartaal van dit jaar laten zien. Daaruit blijkt dat zowel HTC als Android lekker doorgroeien. Android is nu het derde besturingssysteem, terwijl HTC op een mooie 8e plaats tussen de telefoonproducenten kwam.

Zoals we gewend zijn heeft researchbureau Gartner haar cijfers voor de mobiele toestelmarkt voor dit kwartaal bekendgemaakt. De meest opvallende groeiers zijn wel HTC en Research in Motion. Beide bedrijven behaalde een mooie groei in marktaandeel en daarmee kwam HTC uit op de 8e plaats van de toestelfabrikanten terwijl RIM het tot de vierde plaats haalde. Voor HTC betekent dit een verdubbeling van haar marktaandeel ten opzichte van een jaar geleden en zelfs meer dan dat in verkoopcijfers. RIM moest het met een iets kleinere groei doen, maar met haar plaatsje voor giganten Motorola en Sony Ericsson mag het Canadese bedrijf niet klagen. Opvallend is ook dat LG wat inzakte van een marktaandeel van 10,7% naar een magere 9%. Ook het marktaandeel van Nokia verslapte wat, hoewel de producent wel zo’n 6 miljoen extra toestellen wist weg te zetten. Apple bleef staan op de 7e plek, maar groeide wel bijna een procent in marktaandeel.

Ook over de OS-markt wist Gartner het één en ander te vertellen, hier is opvallend dat Android een enorme groei heeft behaald. Het marktaandeel van het besturingssysteem vertienvoudigde bijna in een jaar, waarmee het systeem op een derde plaats terecht kwam. Daarmee is Google nog geen miljoen verkopen verwijderd van RIM, dat met 11,2 miljoen toestellen op een mooie tweede plaats staat. Apple’s iOS is vierde en heeft Windows Phone, waar het systeem vorig jaar nog redelijk dicht op zat, ver achter zich gelaten. Heer en meester is nog steeds Symbian, hoewel het marktaandeel van dit systeem in een jaar bijna 10% kromp.

Gartner telefoon verkopen Q2 2010

 

Gartner OS verkopen Q2 2010

 

Bron: CNet

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters