HTC blijft geloven in Android na overname Motorola door Google

Peter Chou, hoogste baas van HTC, ziet in tegenstelling tot Samsung geen problemen ontstaan door de overname van Motorola door Google. Hij is niet van plan om Android te verlaten en een eigen besturingssysteem te gaan maken, zoals diverse bronnen suggereerden.

Peter Chou

Dat die geruchten snel de ronde deden, was wel begrijpelijk aangezien HTC erg zijn best doet om de software op Androidmobieltjes een hele eigen draai te geven met zijn HTC Sense-firmware. HTC wil die ook graag op zijn Windows Phone-telefoons zetten, maar dat mag niet van Microsoft.

Peter Chou meldde niet van plan te zijn om HTC Sense in een mobiel OS te veranderen. Android is het platform waar HTC op voortbouwt. Het besturingssysteem vindt hij niet eens zo vreselijk belangrijk. ”Het draait niet om het besturingssysteem, maar om het ecosysteem”, zei hij. ”Deze overname is meer bedoeld om Google’s patentenportefeuille te versterken, om ons te steunen en ons te versterken, dus dit is goed nieuws.”

HTC weet zich fel aangevallen door Apple, die in een rechtszaak de import van alle Androidproducten naar Amerika probeert te laten verbieden. De rechter is hier in een tijdelijk vonnis mee akkoord gegaan. HTC vecht die beslissing aan en bestrijdt Apple met enkele patenten die het door de overname van S3 Graphics heeft verkregen.

Chou meldde voorts dat Google duidelijk zijn steun aan HTC heeft uitgesproken, en zei dat HTC zal doorgaan om te proberen zich op de smartphonemarkt van andere Androidfabrikanten te onderscheiden door innovatie en overnames.

HTC richt zich daarbij vooral op de overname van softwarebedrijven, zodat HTC Sense en het ecosysteem HTC Sense.com kunnen worden uitgebreid.

Bron: CNET

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters