HTC blijft geloven in Android na overname Motorola door Google

Peter Chou, hoogste baas van HTC, ziet in tegenstelling tot Samsung geen problemen ontstaan door de overname van Motorola door Google. Hij is niet van plan om Android te verlaten en een eigen besturingssysteem te gaan maken, zoals diverse bronnen suggereerden.

Peter Chou

Dat die geruchten snel de ronde deden, was wel begrijpelijk aangezien HTC erg zijn best doet om de software op Androidmobieltjes een hele eigen draai te geven met zijn HTC Sense-firmware. HTC wil die ook graag op zijn Windows Phone-telefoons zetten, maar dat mag niet van Microsoft.

Peter Chou meldde niet van plan te zijn om HTC Sense in een mobiel OS te veranderen. Android is het platform waar HTC op voortbouwt. Het besturingssysteem vindt hij niet eens zo vreselijk belangrijk. ”Het draait niet om het besturingssysteem, maar om het ecosysteem”, zei hij. ”Deze overname is meer bedoeld om Google’s patentenportefeuille te versterken, om ons te steunen en ons te versterken, dus dit is goed nieuws.”

HTC weet zich fel aangevallen door Apple, die in een rechtszaak de import van alle Androidproducten naar Amerika probeert te laten verbieden. De rechter is hier in een tijdelijk vonnis mee akkoord gegaan. HTC vecht die beslissing aan en bestrijdt Apple met enkele patenten die het door de overname van S3 Graphics heeft verkregen.

Chou meldde voorts dat Google duidelijk zijn steun aan HTC heeft uitgesproken, en zei dat HTC zal doorgaan om te proberen zich op de smartphonemarkt van andere Androidfabrikanten te onderscheiden door innovatie en overnames.

HTC richt zich daarbij vooral op de overname van softwarebedrijven, zodat HTC Sense en het ecosysteem HTC Sense.com kunnen worden uitgebreid.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    Die geruchten zijn helemaal niet logisch aangezien HTC wel gek zou zijn als ze dat zouden doen als je kijkt hoe goed hun toestellen wegtikken….
    Dus alleen maar terecht dat hij dat zegt… Sa[ niet dat Samsung niet dezelfde mening is toegedaan want als je kijkt naar het succes van de Galaxy lijn….

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters