HTC blijft Windows Phone-telefoons maken

Peter Chou, de hoogste baas van HTC, heeft gisteren nog maar eens verzekerd dat de Taiwanese mobieltjesmaker het mobiele platform Windows Phone niet in de steek zal laten.

chou”We blijven toegewijd aan Windows Phone producten”, meldde Chou letterlijk. Gelijktijdig kondigde hij aan dat HTC bezig is producten te maken voor de Mango-update van het WP7-platform.

De uitspraak van CEO Peter Chou is een opsteker voor Microsoft. Zeker sinds Microsoft en Nokia een deal over het gebruik van Windows Phone 7 hebben getekend, was het maar de vraag of andere telefoonproducenten nog wel in het mobiele platform wilden stappen. Sinds de aankondiging van Microsoft en Nokia hebben geen nieuwe WP7-telefoons het licht gezien en de bestaande toestellen zijn in prijs gekelderd.

De andere fabrikanten laten Windows Phone echter niet vallen, blijkt uit mededelingen van Microsoft. Naast LG, Samsung, HTC, Dell en Nokia zijn nu ook Acer, Fujitsu en ZTE bezig met het maken van telefoons voor WP7.

Peter Chou onthulde overigens niet wanneer zijn Mango-telefoons de markt zullen bereiken. Reuters meldt hierover: ”Chou, die bekendstaat dat hij producten waar hij niet tevreden over is, nog in een laat stadium de nek om te draaien, wilde niet zeggen wanneer de eerste HTC Mango-telefoons uitkomen.”

Chou heeft weinig over zijn motieven om met Windows Phone door te gaan gemeld. Wellicht wil de Taiwanese fabrikant gewoon iets anders beschikbaar hebben naast de succesvolle Android-range van het bedrijf.

In deze laatste informatie over HTC en Windows Phone wordt niets gemeld over de eerder door HTC geuite wens om een eigen schil om Windows Phone heen te bouwen, zoals ook met Androidtelefoons en eerder met Windows Mobile-toestellen is gebeurd. Deze HTC Sense-schil is voor HTC uiterst belangrijk, meldde Chou eerder. Maar Microsoft liet tot dusver geen aanpassingen van zijn Windows Phone-software toe.

Bron: The Next Web

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters