HTC blijft Windows Phone-telefoons maken

Peter Chou, de hoogste baas van HTC, heeft gisteren nog maar eens verzekerd dat de Taiwanese mobieltjesmaker het mobiele platform Windows Phone niet in de steek zal laten.

chou”We blijven toegewijd aan Windows Phone producten”, meldde Chou letterlijk. Gelijktijdig kondigde hij aan dat HTC bezig is producten te maken voor de Mango-update van het WP7-platform.

De uitspraak van CEO Peter Chou is een opsteker voor Microsoft. Zeker sinds Microsoft en Nokia een deal over het gebruik van Windows Phone 7 hebben getekend, was het maar de vraag of andere telefoonproducenten nog wel in het mobiele platform wilden stappen. Sinds de aankondiging van Microsoft en Nokia hebben geen nieuwe WP7-telefoons het licht gezien en de bestaande toestellen zijn in prijs gekelderd.

De andere fabrikanten laten Windows Phone echter niet vallen, blijkt uit mededelingen van Microsoft. Naast LG, Samsung, HTC, Dell en Nokia zijn nu ook Acer, Fujitsu en ZTE bezig met het maken van telefoons voor WP7.

Peter Chou onthulde overigens niet wanneer zijn Mango-telefoons de markt zullen bereiken. Reuters meldt hierover: ”Chou, die bekendstaat dat hij producten waar hij niet tevreden over is, nog in een laat stadium de nek om te draaien, wilde niet zeggen wanneer de eerste HTC Mango-telefoons uitkomen.”

Chou heeft weinig over zijn motieven om met Windows Phone door te gaan gemeld. Wellicht wil de Taiwanese fabrikant gewoon iets anders beschikbaar hebben naast de succesvolle Android-range van het bedrijf.

In deze laatste informatie over HTC en Windows Phone wordt niets gemeld over de eerder door HTC geuite wens om een eigen schil om Windows Phone heen te bouwen, zoals ook met Androidtelefoons en eerder met Windows Mobile-toestellen is gebeurd. Deze HTC Sense-schil is voor HTC uiterst belangrijk, meldde Chou eerder. Maar Microsoft liet tot dusver geen aanpassingen van zijn Windows Phone-software toe.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. crim -

  Microsoft heeft duidelijk laten zien wat ze kunnen, de overname van Skype, deal met Nokia, Mango update en het uit de grond stampen van een compleet nieuw OS in korte tijd. Dan zou ik ook niet zomaar van de boot stappen..

  1. robert -

   WP7 kennen we al sinds feb 2010. En de officiele launch in nederland is okt/nov/dec 2011. Dat is niet een beetje te laat. Maar heel erg laat. Zeker als je bedenkt dat iPhone sinds 2008 hier te koop is.
   HTC doet aan de zijlijn mee, want stel je voor dat WP7 achteraf een doorslaand succes wordt.

   1. Samsung-Rules -

    Robert.. je moet je huiswerk beter doen.. vorig jaar oktober is WP7 officieel gelanceerd in nederland. We waren het eerste land wereldwijd.

    Wat je nu met de iphone bedoeld weet ik niet, want daar praat Crim ook niet over. en in 2008 was WP7 nog niet geboren!!

    HTC/Qtec is tot nu de meeste toestellen geleverd met WM en nu WP.. zijn ze groot mee geworden, en staan echt niet aan de zijlijn..

    Vlak MS niet uit. wacht maar af.. heb ik hier al meer gezegd.. 😉

   2. robert -

    WP7 is tot op heden NIET in Nederland officieel gelanceerd. Er is geen nederlandse taalondersteuning. Marketplace voor Nederland is er niet. Wil je toch de US marketplace op moet je live account met .com aanmaken. Met 2008 bedoel ik. MS heeft te lang gewacht op een tegenaanval.
    Mango heeft veel features maar ik ben zelf erg benieuwd hoeveel daarvan in Nederlands meteen ondersteund wordt.
    bijv
    – navigatie van WP7
    – speech to text

   3. Samsung-Rules -

    Wat is te lang Robert.. de mobiele wereld is geen hoofd moot voor MS.. En deze mobiele wereld is nog zo jong.. we zullen het in de toekomst allemaal zien. Dat Apple nu een paar jaar succes heeft wat inmiddels ook zijn hoogte punt heeft bereikt.. wil niets zeggen.
    greetz.:)

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters