HTC boert goed in Amerika

HTC heeft haar kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van 2010 bekend gemaakt. De producent wist de omzet met 19 procentpunten te laten stijgen in het eerste kwartaal van 2010. De fabrikant verwacht vooral sterke groei in de Verenigde Staten.

HTC Desire

HTC heeft een prima kwartaal achter de rug. De producent maakte haar resultaten bekend over het eerste kwartaal van 2010. HTC wist het afgelopen kwartaal de omzet met 19 procent te verhogen tot 37,7 miljard Taiwan dollar wat omgerekend 892 miljoen euro is. De omzet steeg zelfs alleen al in de maand maart met 32,4 procent tot 16,4 miljard Taiwanese dollar wat 388 miljoen euro is. De fabrikant boert dus erg goed wat met name komt door haar Android portfolio. De Hero doet het nog steeds erg goed en de verkopen van de Nexus One vallen volgens de producent ook niet erg tegen. HTC heeft momenteel de Smart, Legend en de Desire klaar staan om diverse markten te betreden en veracht dan ook dat de omzet nog verder door zal gaan groeien het komend kwartaal.

Peter Chou, CEO van HTC, wist daarnaast te melden dat de grootste groei in Amerika zit. Met name door de Nexus One en haar brede portfolio voor Android zal HTC volgens eigen zeggen grote furore gaan maken in het continent. Het operationeel resultaat over het eerste kwartaal was 5,5 miljard Taiwan dollar en de nettowinst 5,0 miljard Taiwan dollar. Daarmee kwamen de resultaten boven de managementverwachtingen uit.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters