HTC brengt dame in stelling in schaakspel om patenten

HTC draait er niet omheen en brengt op het schaakbord van patentclaims van en tegen Apple direct zijn dame in stelling: de eigen, van 3S Graphics verkregen patenten. Als Apple een deal wil, moeten ze maar even bellen, meldt CFO Winston Yung.

Apple HTC

”Wij staan open voor alle mogelijke oplossingen, zolang die oplossingen en de voorwaarden fair en redelijk zijn”, aldus Winston Yung van de Taiwanese mobieltjesmaker. ”Wij hebbben af en toe discussies gehad met Apple, zelfs voordat de beslissing bekend werd gemaakt.” Met die beslissing doelt Yung op het vonnis van een Amerikaanse rechter, die bepaalde dat HTC twee patenten van Apple had geschonden door Android te gebruiken in zijn smartphones.

De International Trade Commission heeft dit geoordeeld in een tussenvonnis. HTC is in hoger beroep gegaan, want het vonnis kan betekenen dat HTC geen telefoons of tablets meer mag invoeren naar Amerika. Dat zou een grote klap zijn voor het bedrijf. Maar het vonnis tegen HTC is verstrekkender, omdat het om enkele patenten van Apple gaat die in het besturingssysteem Android zouden zitten. Dat betekent in principe dat met het vonnis tegen HTC jurisprudentie is geschapen die het voor Apple mogelijk maakt om elke Androidtelefoon in Amerika te laten verbieden. Het hoger beroep dient ergens eind dit jaar.

HTC verdedigt zich met eigen patenten, die door Apple zijn geschonden. Vlak nadat Apple een patentrechtszaak verloor van het bedrijf S3 Graphics, was HTC er als de kippen bij om dat bedrijf op te kopen. Zo heeft HTC – dat eigenlijk weinig heeft aan een bedrijf dat computeronderdelen maakt – een aantal patenten in handen die het bedrijf nu met Apple wil uitruilen, om zo tot een deal te komen. Echter, ook het vonnis van S3 Graphics tegen Apple staat nog open voor hoger beroep.

Google is de hele patentkwestie inmiddels aardig zat, en lijkt de politiek te willen bewegen om de wetgeving aan te passen. Google-advocaat Kent Walker zei tegen Reuters dat de technologie-industrie een enorm probleem heeft door de escalerende smartphone-oorlog. De softwarepatenten lijmen elke innovatie dicht, en elke partij kan de ander dwars zitten met zijn kwartetspel vol patenten.

Google-topman Eric Schmidt uitte eerder zijn frustratie over Apple, die achter elke mogelijke patentschender aanjaagt.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. crim -

    Bij Apple komen ze er nog wel achter, ze zoeken oorlog met de grootste technologie bedrijven. Straks hebben ze rechtzaken met Microsoft, Google, Samsung, Nokia etc die kan je niet allemaal winnen.

  2. Dennis -

    +1 die rotte appels moeten gewoon stoppen met dat kinderachtige gedrag. gooi die energie eens in het ontwikkelen van een echte phone … jaja android-boy idd, dus ssst… :X :Y

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters