HTC brengt de Butterfly alsnog naar Nederland

HTC zal de Butterfly alsnog in Nederland gaan verkopen middels een select aantal webshops. De quadcore-smartphone van HTC is het eerste toestel van de fabrikant met een 5″-scherm.

Webshop Belsimpel.nl laat aan All About Phones weten dat HTC Nederland middels een exclusieve deal de Butterfly alsnog naar Nederland zal gaan brengen. De Butterfly is de eerste 5″ smartphone van HTC die over een 1080p-scherm beschikt. De telefoon was tot nog toe alleen in Azië en Amerika verkrijgbaar en via grijze import in een paar andere Europese landen. Desondanks heeft HTC nu een exclusieve deal gesloten met een paar Nederlandse webshops om het toestel alsnog in Nederland op de markt te brengen.

Op de website van Belsimpel is te zien dat het toestel 582 euro los kost waardoor de adviesprijs van het toestel waarschijnlijk op 600 euro zal komen te liggen. De webshop meent dat het vanaf volgende week de smartphone kan gaan uitleveren in Nederland in combinatie met een abonnement, of uiteraard los. Het gaat hier om de internationale zwarte variant van de Butterfly. Het toestel beschikt over een quadcore-processor van Qualcomm, de APQ8064 die op 1.5GHz geklokt is. Daarnaast ier een 8-megapixelcamera aanwezig in de telefoon en loopt hij op Android 4.1. Het 5″ scherm heeft een 1080p-resolutie met 441 pixels per inch.

De Butterfly is ongeveer 100 euro goedkoper dan HTC’s nieuwe vlaggenschip, de One. Deze is echter nu al 6 weken vertraagd en begint nu pas mondjesmaat de winkels te bereiken in Nederland. HTC Nederland kan nog niet bevestigen dat het toestel inderdaad via het bedrijf naar ons land zal gaan komen. De fabrikant zal later met een statement komen rondom dit onderwerp.

Update op 24/04/2013 om 17:15 uur:

HTC laat middels een persbericht weten dat de Butterfly inderdaad naar Nederland zal gaan komen. Het toestel is vanaf medio mei verkrijgbaar in ons land voor een adviesprijs van 589 euro. De telefoon zal alleen in de kleur bruin verkrijgbaar zijn in Nederland.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters