HTC brengt de Butterfly alsnog naar Nederland

HTC zal de Butterfly alsnog in Nederland gaan verkopen middels een select aantal webshops. De quadcore-smartphone van HTC is het eerste toestel van de fabrikant met een 5″-scherm.

Webshop Belsimpel.nl laat aan All About Phones weten dat HTC Nederland middels een exclusieve deal de Butterfly alsnog naar Nederland zal gaan brengen. De Butterfly is de eerste 5″ smartphone van HTC die over een 1080p-scherm beschikt. De telefoon was tot nog toe alleen in Azië en Amerika verkrijgbaar en via grijze import in een paar andere Europese landen. Desondanks heeft HTC nu een exclusieve deal gesloten met een paar Nederlandse webshops om het toestel alsnog in Nederland op de markt te brengen.

Op de website van Belsimpel is te zien dat het toestel 582 euro los kost waardoor de adviesprijs van het toestel waarschijnlijk op 600 euro zal komen te liggen. De webshop meent dat het vanaf volgende week de smartphone kan gaan uitleveren in Nederland in combinatie met een abonnement, of uiteraard los. Het gaat hier om de internationale zwarte variant van de Butterfly. Het toestel beschikt over een quadcore-processor van Qualcomm, de APQ8064 die op 1.5GHz geklokt is. Daarnaast ier een 8-megapixelcamera aanwezig in de telefoon en loopt hij op Android 4.1. Het 5″ scherm heeft een 1080p-resolutie met 441 pixels per inch.

De Butterfly is ongeveer 100 euro goedkoper dan HTC’s nieuwe vlaggenschip, de One. Deze is echter nu al 6 weken vertraagd en begint nu pas mondjesmaat de winkels te bereiken in Nederland. HTC Nederland kan nog niet bevestigen dat het toestel inderdaad via het bedrijf naar ons land zal gaan komen. De fabrikant zal later met een statement komen rondom dit onderwerp.

Update op 24/04/2013 om 17:15 uur:

HTC laat middels een persbericht weten dat de Butterfly inderdaad naar Nederland zal gaan komen. Het toestel is vanaf medio mei verkrijgbaar in ons land voor een adviesprijs van 589 euro. De telefoon zal alleen in de kleur bruin verkrijgbaar zijn in Nederland.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters