HTC brengt Gingerbread naar de Desire door apps weg te laten

Gisteren maakte HTC bekend dat de HTC Desire toch niet uitgerust zou worden met Android 2.3. Er zou te weinig RAM aanwezig zijn om de update goed te draaien. Later maakte het bedrijf bekend toch met een update te komen. Dat gebeurt door applicaties weg te laten, is inmiddels duidelijk.

HTC Desire AAP

HTC wekte gisteren met haar uitspraken heel wat ongeloof op. De Wildfire S loopt immers ook op Android Gingerbread met Sense eroverheen met nog minder RAM en een slechtere processor. Dat ongeloof groeide alleen maar toen HTC opeens liet weten de Android-update toch maar uit te brengen voor de Desire.

Inmiddels heeft men de kwestie wat verder uitgelegd, zo ontdekte Android World. HTC heeft besloten een aantal applicaties uit het standaard assortiment van de Desire te schrappen. Zo is er meer RAM-geheugen over en kan de update wel gedaan worden, aldus HTC.

Welke applicaties het om gaat is nog steeds niet bekend en wanneer de update uit zal komen blijft ook een raadsel. Volgens eerdere berichten zou hij er al moeten zijn op het moment, maar dat is klaarblijkelijk niet het geval. En gezien het tweakwerk dat HTC nog moet verrichten zal het ook nog wel even duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. desire -

  wat jammer, bij mij werkt het prima met android 2.3.3 en rom Rcmix sc2.0 a2sd+. Moet je wel rooten en je (liefst hogere klasse) sd kaart partioneren. adobe flash 10.3 erg mooi geworden. Je moet er wel even tijd voor nemen.

 2. HTCexit -

  Ik weet nu al dat mijn volgende telefoon geen HTC meer zal worden, veel te weinig geheugen en waarom kunnen al die apps en shit niet gewoon op een geheugenkaart? Zal denk ik nu gaan voor een Samsung Galaxy S2 alleen al omdat Google blijkbaar de voorkeur geeft aan Samsung met de introductie van nieuwe tabs en foons. Google ondersteunt alles wat Samsung uitbrengt zo ongeveer. Maar misschien heb ik het wel mis wie zal het zeggen. Zo probeert iedereen eens iets anders met de gedachte dat het nu eens het beste is wat ze in handen hebben. Onlangs in het bezit van een Ipad 2, nou ik wou dat ik er nooit aan was begonnen… wat een shit ding zeg. Geen thetering, geen adobe flash, geen facebook app en de meeste apps moet je kopen. Zeker geen Iphone voor mij dat is duidelijk!

 3. Ronald -

  Eerst zeggen ze dat ze een oude versie van sense erop laten ipv de nieuwe versie om 2,3 te kunnen draaien.

  Paar maanden later zeggen ze er komt geen nieuwe versie voor de Desire omdat die de nieuwe sense versie niet aankan.

  En nu weer wel… Ze hebben de Desire gewoon verwaarloost en allemaal smoesjes gegeven voor die maanden vertraging. Nieuwers toestellen voorrang gegeven.. Hopen dat die Facebook erafgaat die gebruik ik nooit en kost nogal veel geheugen 🙁
  Maar zal wel weer niet door $ dealtjes

 4. johnB -

  Ik snap eerlijk gezegd het probleem niet bij HTC. Kwak al die extra applicaties die lang niet iedereen gebruikt gewoon bij de verzameling extra te downloaden HTC widgets (zoals notities, dobbelsteen etc. en straks dus ook HTC apps). Kan iedereen zelf bepalen wat hij of zij voor bagger als extra wordt geïnstalleerd. Hou je een zee aan ruimte over mijn inziens…

   1. bartvuijk -

    576 geloof ik. Het irritante is alleen dat HTC dat geheugen zelf al voor driekwart heeft gevuld met shit. En daar mogen ze van mij best wat in wieden, ook in andere modellen. Die 75 widgets bijvoorbeeld, of Peep inderdaad, en vooral Locations dat ik nog nooit lekker aan de gang heb kunnen krijgen. Weg ermee, HTC. Dan hou je eindelijk ook wat ruimte over om zelf eens een app te installeren, want dat is bij dit toestel zeer beperkt vanwege… dat geheugen dus. :X

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters