HTC brengt Gingerbread naar de Desire door apps weg te laten

Gisteren maakte HTC bekend dat de HTC Desire toch niet uitgerust zou worden met Android 2.3. Er zou te weinig RAM aanwezig zijn om de update goed te draaien. Later maakte het bedrijf bekend toch met een update te komen. Dat gebeurt door applicaties weg te laten, is inmiddels duidelijk.

HTC Desire AAP

HTC wekte gisteren met haar uitspraken heel wat ongeloof op. De Wildfire S loopt immers ook op Android Gingerbread met Sense eroverheen met nog minder RAM en een slechtere processor. Dat ongeloof groeide alleen maar toen HTC opeens liet weten de Android-update toch maar uit te brengen voor de Desire.

Inmiddels heeft men de kwestie wat verder uitgelegd, zo ontdekte Android World. HTC heeft besloten een aantal applicaties uit het standaard assortiment van de Desire te schrappen. Zo is er meer RAM-geheugen over en kan de update wel gedaan worden, aldus HTC.

Welke applicaties het om gaat is nog steeds niet bekend en wanneer de update uit zal komen blijft ook een raadsel. Volgens eerdere berichten zou hij er al moeten zijn op het moment, maar dat is klaarblijkelijk niet het geval. En gezien het tweakwerk dat HTC nog moet verrichten zal het ook nog wel even duren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters