HTC brengt Gingerbread naar de Desire door apps weg te laten

Gisteren maakte HTC bekend dat de HTC Desire toch niet uitgerust zou worden met Android 2.3. Er zou te weinig RAM aanwezig zijn om de update goed te draaien. Later maakte het bedrijf bekend toch met een update te komen. Dat gebeurt door applicaties weg te laten, is inmiddels duidelijk.

HTC Desire AAP

HTC wekte gisteren met haar uitspraken heel wat ongeloof op. De Wildfire S loopt immers ook op Android Gingerbread met Sense eroverheen met nog minder RAM en een slechtere processor. Dat ongeloof groeide alleen maar toen HTC opeens liet weten de Android-update toch maar uit te brengen voor de Desire.

Inmiddels heeft men de kwestie wat verder uitgelegd, zo ontdekte Android World. HTC heeft besloten een aantal applicaties uit het standaard assortiment van de Desire te schrappen. Zo is er meer RAM-geheugen over en kan de update wel gedaan worden, aldus HTC.

Welke applicaties het om gaat is nog steeds niet bekend en wanneer de update uit zal komen blijft ook een raadsel. Volgens eerdere berichten zou hij er al moeten zijn op het moment, maar dat is klaarblijkelijk niet het geval. En gezien het tweakwerk dat HTC nog moet verrichten zal het ook nog wel even duren.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters