HTC brengt Gingerbread voor de Desire officieel uit

Producent HTC heeft de Gingerbread-update voor de HTC Desire officieel vrij gegeven. Er zitten nog wel haken en ogen aan de update omdat hij via een zogenaamde RUU-update vrijgegeven wordt door de producent. HTC claimt dat de update niet geschikt is voor het grote publiek.

De fabrikant heeft de update via de developer-pagina vrijgegeven en aldaar is een grote disclaimer te vinden. Volgens HTC is de update namelijk niet geschikt voor het grote publiek aangezien deze via een RUU-update geïnstalleerd dient te worden. Dit kan alleen via een computer, zoals All About Phones al eerder wist te melden. De RUU-update bevat nagenoeg alleen de Gingerbread rom en volgens HTC zijn veel standaard applicaties van de fabrikant niet te vinden in update. Dit zou komen doordat er te weinig geheugen ruimte op de Desire is in het rom-gedeelte om ook verschillende apps van de fabrikant mee te leveren.

Volgens HTC ontbreekt ondermeer de Facebook-applicatie standaard in de rom, maar deze kan via de Android Market wel weer geïnstalleerd worden. Onduidelijk is welke HTC-applicaties er nog in de update ontbreken. HTC waarschuwt ook dat alle data van het toestel verwijderd zal worden die er nu op staat. De fabrikant meent dan ook dat de update alleen door ontwikkelaars geïnstalleerd dient te worden die verstand hebben van het proces.

De update is dan ook geheel op eigen risico en alleen aan te raden als men echt Gingerbread op hun Desire graag wil hebben staan. HTC zal geen ‘normale’ variant van Gingerbread uitbrengen voor de Desire en zal het dan ook hierbij laten voor qua updates.

HTC Desire Gingerbread

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

   Je hebt het jammer genoeg mis, dit staat op de site van HTC:

   Will HTC issue an over the air (FOTA) for HTC Desire update to Gingerbread?

   No, this downloadable RUU is the official update to your phone. The update required that we conserve space by removing customizations and wallpapers, we had to release the update as a downloadable update.

 1. gwystyl2 -

  Als ik die disclaimer zo lees, is er niet echt verlies van functionaliteit. Alle programma's die nu niet meer in de rom zitten, zitten in een zip-bestand van waaruit je ze los kan installeren.
  Uiteindelijk heb je dan dus een nieuwere Android versie met minder geïnstalleerde crapware die je weer moet verwijderen.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters