HTC brengt Gingerbread voor de Desire officieel uit

Producent HTC heeft de Gingerbread-update voor de HTC Desire officieel vrij gegeven. Er zitten nog wel haken en ogen aan de update omdat hij via een zogenaamde RUU-update vrijgegeven wordt door de producent. HTC claimt dat de update niet geschikt is voor het grote publiek.

De fabrikant heeft de update via de developer-pagina vrijgegeven en aldaar is een grote disclaimer te vinden. Volgens HTC is de update namelijk niet geschikt voor het grote publiek aangezien deze via een RUU-update geïnstalleerd dient te worden. Dit kan alleen via een computer, zoals All About Phones al eerder wist te melden. De RUU-update bevat nagenoeg alleen de Gingerbread rom en volgens HTC zijn veel standaard applicaties van de fabrikant niet te vinden in update. Dit zou komen doordat er te weinig geheugen ruimte op de Desire is in het rom-gedeelte om ook verschillende apps van de fabrikant mee te leveren.

Volgens HTC ontbreekt ondermeer de Facebook-applicatie standaard in de rom, maar deze kan via de Android Market wel weer geïnstalleerd worden. Onduidelijk is welke HTC-applicaties er nog in de update ontbreken. HTC waarschuwt ook dat alle data van het toestel verwijderd zal worden die er nu op staat. De fabrikant meent dan ook dat de update alleen door ontwikkelaars geïnstalleerd dient te worden die verstand hebben van het proces.

De update is dan ook geheel op eigen risico en alleen aan te raden als men echt Gingerbread op hun Desire graag wil hebben staan. HTC zal geen ‘normale’ variant van Gingerbread uitbrengen voor de Desire en zal het dan ook hierbij laten voor qua updates.

HTC Desire Gingerbread

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters