‘HTC brengt One M10 uit als HTC O2’

HTC zou breken met de naam One. Het toekomstige vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant zou niet de HTC One M10 gaan heten, zoals de verwachting was, maar de HTC O2.

HTC One M9 design

Het is onbekend waarom HTC de naam zou willen veranderen van zijn toplijn. Misschien omdat de One-lijn nooit echt fantastisch heeft gelopen. Zeker de One M9 was alles behalve een succes.

De HTC O2 moet breken met deze naam en geschiedenis. Toch zou de fabrikant opnieuw kiezen voor een processor van Qualcomm, terwijl de One M9 zijn problemen deels had te danken aan de Snapdragon 810 van de chipfabrikant. HTC zou voor de O2 de opvolger van deze geplaagde chipset gaan gebruiken. Dit is de Snapdragon 820.

Deze processor krijgt in tegenstelling tot de Snapdragon 810 waarschijnlijk niet acht, maar vier kernen. Waarschijnlijk wordt de processor geproduceerd door Samsung, wat betekent dat hij gebakken gaat worden op 14 nanometer. Alleen Samsung kan momenteel zulke efficiënte en zuinige processors produceren.

Verder zou de HTC O2 4GB aan werkgeheugen krijgen. Al is dat niet een verrassing, aangezien er steeds vaker een smartphone wordt uitgebracht met deze hoeveelheid werkgeheugen.

Andere specificaties van de toekomstige toptelefoon van HTC zijn nog onbekend. Het is daarnaast nog onduidelijk of de Taiwanese fabrikant breekt met het ontwerp van de One. Hierop zal het nog even wachten zijn. HTC presenteert de O2 waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2015. Misschien gebeurt dit al voor het Mobile World Congress in Barcelona, maar misschien ook erna. Van HTC weten we inmiddels wel vrijwel zeker dat de telefoon van tevoren helemaal is uitgelekt. Dit was in ieder geval met de One M8 en One M9 het geval.

Bron: MyDrivers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters