HTC brengt OTA-update uit voor de Desire HD om sensorproblemen op te lossen

HTC heeft een firmware-update beschikbaar gesteld voor de Desire HD. De update verhelpt de problemen met het scherm, die enkele gebruikers ondervonden. De update komt automatisch binnen op de telefoon; HTC heeft hem ‘Over The Air’ uitgebracht.

HTC Desire HD

De HTC Desire HD is nog maar net in de winkels te vinden, maar de kinderziektes lijken er nog niet helemaal uit te zijn. Verschillende gebruikers spreken van een bug die ervoor zorgt dat het scherm al op zwart gaat tijdens het bellen voordat je de telefoon aan je oor houdt. Dat heeft te maken met een te scherp afgestelde nabijheidssensor en het is een bug die ook in bijvoorbeeld de LG Viewty Smart terecht kwam. Regionaal directeur van HTC Mark Moons gaf al aan dat er aan het probleem gewerkt wordt en nu is er ook daadwerkelijk een oplossing.

HTC liet gisteren een update los voor de Desire HD die de bug op moet lossen. Deze update, met rugnummer 1.32.405.3, is Over The Air beschikbaar gemaakt voor de Desire HD. De telefoon, die om de zoveel tijd controleert op nieuwe updates, zal vanzelf een pop-up geven dat er nieuwe software beschikbaar is, maar dat kan even duren. Als je de update nu al wilt, dan kan dat via Instellingen > Over de telefoon > Systeemsofteware updates > Nu controleren.

Hoewel mensen die de update al ontvangen hebben inderdaad aangeven dat het scherm nu niet meer zwart wordt tijdens het bellen, lijkt de update toch niet helemaal perfect te zijn. In plaats van dat het scherm zwart wordt tijdens het bellen, blijft hij nu te lang aan waardoor je tijdens een gesprek gehinderd kunt worden door je wang die allerlei ongewilde acties uitvoert omdat hij tegen het scherm aan zit. Daarnaast lijkt de YouTube-applicatie niet helemaal stabiel te zijn en zorgt die er bij enkele toestellen voor dat het toestel compleet crasht.

Bron: Android World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. JaSoN -

  Ik heb de HTC Desire HD NU binnen. prachtig beeld. Heb vergeleken met de SamSung Galaxy S van mijn vriendin. Je ziet bijna geen verschil(s-amoled iets mooier dat wel). En Hel de wereld weet dat als we amoled zo gebruiken dat het binnen 15 jaar op is:Y. dus garanderen dat het niet goed genoeg is niet perse waar.:Y

 2. JaSoN -

  Het eerste punt is dat ze het niet van AMOLED mochten maken, omdat het op raakt. En super lcd is beter dan gewoon amoled. Dat is bewezen, ik neem hem gewoon nog steeds. Of het wordt Samsung Galaxy S.

  1. HTC-freak -

   Hoi Jason,
   HTC mag zeker wel zijn toestellen van (super) amoled voorzien, alleen kunnen ze niet garanderen of er genoeg zal zijn. Vandaar de keus voor SLCD. En SLCD is absoluut niet beter dan AMOLED. Het geeft fletse kleuren en gebruikt wel degelijk meer stroom. Het enige voordeel van LCD is dat de lijnen om bijv icons wat strakker zijn omdat de pixels van SLCD ieder 3 kleuren hebben en bij AMO moeten de pixel er omheen voor zorgen, maar dit alles is bijna niet te zien. 😛

 3. HTC-freak -

  Mooi apparaat, maar geen (super) amoled is een HEEL groot gemis, en voor veel mensen (hoor ik) om toch voor een ander toestel te gaan. 😛

 4. dadog -

  Hoi heb/had ook last van zwart scherm, heb geupdate maar hierboven hebben ze het over update 1.32.403.5 maar de telefoon download 1.32.405.3 Klopt dit of is dit een andere update?

 5. Meuf -

  Wanneer ik bel met mijn Desire HD springt het beeld gelijk op "zwart". Daarna kan ik niets meer met mijn telefoon. 🙁
  Pas wanneer iemand mij terugbelt of sms-t springt het beeld weer in de standby modus.
  Is updaten voldoende om dit probleem op te lossen?

   1. meuf -

    na de update werkt de telefoon perfect (zie eerste bericht). Geen zwart beeld meer bij bellen en dus kan ik weer volop genieten van mijn Desire HD.
    Ik ben er zeer tevreden over en zou hem zeker iedereen aanraden.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters