HTC brengt OTA-update uit voor de Desire HD om sensorproblemen op te lossen

HTC heeft een firmware-update beschikbaar gesteld voor de Desire HD. De update verhelpt de problemen met het scherm, die enkele gebruikers ondervonden. De update komt automatisch binnen op de telefoon; HTC heeft hem ‘Over The Air’ uitgebracht.

HTC Desire HD

De HTC Desire HD is nog maar net in de winkels te vinden, maar de kinderziektes lijken er nog niet helemaal uit te zijn. Verschillende gebruikers spreken van een bug die ervoor zorgt dat het scherm al op zwart gaat tijdens het bellen voordat je de telefoon aan je oor houdt. Dat heeft te maken met een te scherp afgestelde nabijheidssensor en het is een bug die ook in bijvoorbeeld de LG Viewty Smart terecht kwam. Regionaal directeur van HTC Mark Moons gaf al aan dat er aan het probleem gewerkt wordt en nu is er ook daadwerkelijk een oplossing.

HTC liet gisteren een update los voor de Desire HD die de bug op moet lossen. Deze update, met rugnummer 1.32.405.3, is Over The Air beschikbaar gemaakt voor de Desire HD. De telefoon, die om de zoveel tijd controleert op nieuwe updates, zal vanzelf een pop-up geven dat er nieuwe software beschikbaar is, maar dat kan even duren. Als je de update nu al wilt, dan kan dat via Instellingen > Over de telefoon > Systeemsofteware updates > Nu controleren.

Hoewel mensen die de update al ontvangen hebben inderdaad aangeven dat het scherm nu niet meer zwart wordt tijdens het bellen, lijkt de update toch niet helemaal perfect te zijn. In plaats van dat het scherm zwart wordt tijdens het bellen, blijft hij nu te lang aan waardoor je tijdens een gesprek gehinderd kunt worden door je wang die allerlei ongewilde acties uitvoert omdat hij tegen het scherm aan zit. Daarnaast lijkt de YouTube-applicatie niet helemaal stabiel te zijn en zorgt die er bij enkele toestellen voor dat het toestel compleet crasht.

Bron: Android World

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters