HTC CEO stapt op als de One geen succes wordt

The Wall Street Journal schept in een artikel wat meer duidelijkheid omtrent de productie vertraging van de HTC One. In het artikel wordt duidelijk dat de topman van HTC zal opstappen als het toestel geen succes wordt en dat HTC de vertragingen aan zich zelf te danken heeft.

De krant beroept zich op bronnen die kennis hebben van de materie binnen HTC. Volgens de gerenommeerde krant heeft HTC het aan zich zelf te danken dat haar nieuwe vlaggenschip, de One, vertraging heeft opgelopen. HTC heeft namelijk in 2012 veelvuldig orders teruggeschroefd bij toeleveranciers waardoor het een onbetrouwbare afnemer is geworden. Hierdoor zijn toeleveranciers minder snel geneigd om onderdelen te fabriceren voor HTC en worden orders van andere grote bedrijven met hogere prioriteit gefabriceerd.

Volgens de krant heeft HTC met namen moeite om de aluminium behuizing voldoende op voorraad te krijgen en de speciale cameramodulen. “HTC heeft grote moeite om voldoende cameramodules zeker te stellen omdat het geen top drie speler meer is”, aldus een anonieme medewerker van HTC tegenover de krant. HTC laat in een reactie weten dat het de klokrond werkt om voldoende toestellen te produceren. De fabrikant hoopt alsnog halverwege april te starten met de uitlevering van de One aan de eerste klanten.

Ondertussen heeft de CEO van HTC eind 2012 in een vergadering met investeerders gezegd dat hij zal opstappen als de HTC One geen succes wordt voor het bedrijf. De CEO en oprichter van het bedrijf, Peter Chou, verbindt daarmee zijn eigen positie aan het lot van het nieuwe vlaggenschip van de producent, aldus de krant.

Nederland zal vooralsnog als een van de eerste landen over de nieuwe HTC One gaan beschikken. Het toestel zal vermoedelijk in de tweede week van april verkrijgbaar zijn in ons land. Onze review van de HTC One kun je hier lezen.

HTC One review hand 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters