HTC dagvaardt Apple over S3-patenten

HTC heeft zijn troef tevoorschijn gehaald in de strijd tegen Apple, die een verbod op Androidtelefoons en -tablets van HTC probeert te bewerkstelligen in de Verenigde Staten. HTC heeft Apple nu zelf aangeklaagd vanwege schending van patenten die in het bezit zijn van de Taiwanese fabrikant.

HTC vs Apple patents

HTC eist voor de Amerikaanse rechter een importverbod van iPads, iPhones en zelfs Macintosh computers en nog andere apparaten, omdat die allemaal drie patenten van HTC zouden schenden.

HTC heeft onlangs het bedrijf S3 Graphics overgenomen die net een patentrechtszaak van Apple had gewonnen. Met de S3-patenten in zijn bezit probeert HTC nu Apple met zijn eigen wapens te bestrijden. De strijd vindt plaats voor de International Trade Commission (ITC), die kan besluiten tot een importverbod van producten die buiten Amerika worden gemaakt.

De patenten van HTC die Apple geschonden zou hebben, hebben betrekking op de WiFi en andere functies in de apparaten van Apple. HTC gaat er met gestrekt been in: Apple moet de schade drievoudig compenseren, omdat de patenten moedwillig zouden zijn geschonden.

Eerder won Apple een rechtszaak van HTC. Op basis van een voorlopige uitspraak van de ITC-rechter kan een importverbod voor Androidproducten van HTC in de VS worden afgekondigd. Zo ver is het nog niet; de zaak komt over enkele maanden opnieuw voor de rechter, die dan definitief uitspraak doet over deze kwestie.

HTC-advocaat Grace Lei lichtte de rechtszaak tegen Apple toe met de volgende woorden: ”We ondernemen deze actie tegen Apple om ons intellectueel eigendom te beschermen, en onze partners in de industrie, en het belangrijkst van allemaal: onze klanten die HTC-telefoons gebruiken.”

In reactie op het nieuws sloot het Apple-aandeel vier dollar lager, terwijl het aandeel HTC op de Amerikaanse beurs in waarde gelijk bleef.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters