HTC dagvaardt Apple over S3-patenten

HTC heeft zijn troef tevoorschijn gehaald in de strijd tegen Apple, die een verbod op Androidtelefoons en -tablets van HTC probeert te bewerkstelligen in de Verenigde Staten. HTC heeft Apple nu zelf aangeklaagd vanwege schending van patenten die in het bezit zijn van de Taiwanese fabrikant.

HTC vs Apple patents

HTC eist voor de Amerikaanse rechter een importverbod van iPads, iPhones en zelfs Macintosh computers en nog andere apparaten, omdat die allemaal drie patenten van HTC zouden schenden.

HTC heeft onlangs het bedrijf S3 Graphics overgenomen die net een patentrechtszaak van Apple had gewonnen. Met de S3-patenten in zijn bezit probeert HTC nu Apple met zijn eigen wapens te bestrijden. De strijd vindt plaats voor de International Trade Commission (ITC), die kan besluiten tot een importverbod van producten die buiten Amerika worden gemaakt.

De patenten van HTC die Apple geschonden zou hebben, hebben betrekking op de WiFi en andere functies in de apparaten van Apple. HTC gaat er met gestrekt been in: Apple moet de schade drievoudig compenseren, omdat de patenten moedwillig zouden zijn geschonden.

Eerder won Apple een rechtszaak van HTC. Op basis van een voorlopige uitspraak van de ITC-rechter kan een importverbod voor Androidproducten van HTC in de VS worden afgekondigd. Zo ver is het nog niet; de zaak komt over enkele maanden opnieuw voor de rechter, die dan definitief uitspraak doet over deze kwestie.

HTC-advocaat Grace Lei lichtte de rechtszaak tegen Apple toe met de volgende woorden: ”We ondernemen deze actie tegen Apple om ons intellectueel eigendom te beschermen, en onze partners in de industrie, en het belangrijkst van allemaal: onze klanten die HTC-telefoons gebruiken.”

In reactie op het nieuws sloot het Apple-aandeel vier dollar lager, terwijl het aandeel HTC op de Amerikaanse beurs in waarde gelijk bleef.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Heerlijk nieuws… Hoewel appel met al zijn patent zaken wel altijd in de aandacht is.. en ze kunnen uiteindelijk altijd nog tot een compensatie komen als ze de rechtzaak niet gaan winnen.. en komen ze er redelijk vanaf.. dus weinig kosten bedoel ik!!

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters