HTC: “Dankzij nieuwe modellen in 2012 zullen we weer groeien”

Fabrikant HTC heeft in een opmerkelijke stap aan de buitenwereld laten weten dat het bedrijf begin volgend jaar met imposante modellen op de proppen zal komen om de groei van het bedrijf weer aan te jagen. Het bedrijf heeft momenteel te maken met afvlakkende winsten en omzetten.

De groei bij HTC is momenteel afgevlakt en de producent heeft dan ook een winstwaarschuwing afgegeven voor het laatste kwartaal voor 2011. De producent krijgt sindsdien veel kritiek van analisten, investeerders en consumenten die vinden dat HTC te weinig differentieert met zijn modellen telkens te kleine updates introduceert. Analisten en investeerders pleiten dan ook voor een strategiewijziging.

In een opmerkelijke stap heeft de CFO van HTC de pers opgezocht om zo de wereld gerust te stellen. De CFO van HTC, Winston Yung, heeft tegenover Reuters gezegd dat het bedrijf begin 2012 met nieuwe modellen op de proppen zal komen die de groei van het bedrijf terug moet brengen. Volgens Yung zal HTC begin 2012, het kwartaal waarin ook het Mobile World Congress zal plaatsvinden, een paar flagshipmodellen bekend gaan maken.

Eerder al lekte de HTC Ville, Edge en de Quattro-tablet uit. De Edge en de Quattro beschikken beide over een quadcore-processor van Nvidia, aldus de geruchten. Investeerders zijn desondanks niet tevreden met de prestaties en de plannen van het bedrijf. Het aandeel van HTC vindt steeds minder aftrek bij investeerders en deze lijken ook geen plannen te hebben om het aandeel een andere rating te geven.

HTC Edge

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters