HTC: “Dankzij nieuwe modellen in 2012 zullen we weer groeien”

Fabrikant HTC heeft in een opmerkelijke stap aan de buitenwereld laten weten dat het bedrijf begin volgend jaar met imposante modellen op de proppen zal komen om de groei van het bedrijf weer aan te jagen. Het bedrijf heeft momenteel te maken met afvlakkende winsten en omzetten.

De groei bij HTC is momenteel afgevlakt en de producent heeft dan ook een winstwaarschuwing afgegeven voor het laatste kwartaal voor 2011. De producent krijgt sindsdien veel kritiek van analisten, investeerders en consumenten die vinden dat HTC te weinig differentieert met zijn modellen telkens te kleine updates introduceert. Analisten en investeerders pleiten dan ook voor een strategiewijziging.

In een opmerkelijke stap heeft de CFO van HTC de pers opgezocht om zo de wereld gerust te stellen. De CFO van HTC, Winston Yung, heeft tegenover Reuters gezegd dat het bedrijf begin 2012 met nieuwe modellen op de proppen zal komen die de groei van het bedrijf terug moet brengen. Volgens Yung zal HTC begin 2012, het kwartaal waarin ook het Mobile World Congress zal plaatsvinden, een paar flagshipmodellen bekend gaan maken.

Eerder al lekte de HTC Ville, Edge en de Quattro-tablet uit. De Edge en de Quattro beschikken beide over een quadcore-processor van Nvidia, aldus de geruchten. Investeerders zijn desondanks niet tevreden met de prestaties en de plannen van het bedrijf. Het aandeel van HTC vindt steeds minder aftrek bij investeerders en deze lijken ook geen plannen te hebben om het aandeel een andere rating te geven.

HTC Edge

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeffrey -

  Ik denk dat het in de snelle markt van telefoons sowieso op-en-neer blijft gaan met winstgevendheid en wat mindere tijden… Mijn zoon heeft deze week sensation XE besteld, was veel vraag naar, poulair. Moet er nu op wachten tot deze wordt opgestuurd. Denk ook dat je moet kijken met welk merk je jezelf fijn voelt. Dat Samsung meer op marketinggebied kan doen en goedkopere telefoons aanbiedt, wil niet zeggen dat je met 't merk meer blij mee moet zijn. Heb zelf Desire-Z die goed bevalt, robuust is (kan tegen stootje) alleen wat mindere waardes t.o.v. nieuwe toestellen (blijf je altijd houden) Ik vindt HTC een supermerk. Mijn 2 zoons, 1 dochter (alle pubers) en vrouw hadden allen Blackberry's… 2 ervan willen nu over op HTC…!!! Ze verklaarden mij 1,5 jaar geleden voor gek dat ik geen Blackberry nam… ­čśŤ

 2. Wilfried -

  ik ben blij met HTC ik had een HTC Desire Z en nu een evo 3D ik heb mijn desire Z 2 jaren gehad en is nooit blijven haperen het uitschuifbaar toetsenbord heeft het ook nooit begeven
  waar ik bij Samsung en nokia dus altijd problemen had

  1. Dominick -

   2 jaar? Da's knap, want het toestel is pas krap anderhalf jaar verkrijgbaar… Ik weet dat het tegenwoordig niet altijd zo is, maar eigenlijk zou het toch niet meer dan logisch moeten zijn dat een toestel het op z'n minst twee jaar goed volhoudt imo ­čÖé

 3. Eise -

  Die investeerders snappen er duidelijk geen drol van want wat HTC gaat doen volgend jaar is gewon fantastisch… Ze hebben nu in 2011 een beetje een rustig jaar gehad wat betreft innovatie in smartphones maar ze knallen er begin 2012 gelijk wel lekker vol in.

  Reken maar van yes dat HTC verder door gaat stoten. De echte liefhebbers hebben daar alle vertrouwen in. Zo erg is het niet bepaald gesteld met HTC. Ze draaien nog steeds winst, ook in Q4 alleen geven ze een winstwaarschuwing af waarin ze denken dat er minder winst gaat zijn. Dat zal in t volgende kwartaal wel blijken dat de groei er weer vol in gaat zitten. Dus ik snap die investeerders niet.. Die kijken volgens mij alleen naar de economische omstandigheden. Als ze echt interesse in HTC hadden dan moeten ze gewoon weten dat HTC goed bezig is en volgende jaar meer dan ooit een merk is om serieus rekening mee te houden. Ik wil nu niet meteen Samsung bang maken ofzo maar die zullen toch heel ver moeten gaan willen ze zich met HTC meten zoveel is zeker.

  1. robert -

   Samsung verkoopt meer toestellen dan HTC.
   Het probleem met HTC is dat ze teveel toestellen uitbrengen die teveel op elkaar lijken. Ze hebben geen model die een verkoop hit is zoals de iPhone 4S/Galaxy S2.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters