‘Afbeelding HTC Desire 10 verschenen’

HTC heeft met de HTC 10 een goede nieuwe start gemaakt, maar het toestel lijkt niet genoeg om HTC financieel weer op de rails te krijgen. Om daarbij te helpen zou er binnenkort een goedkopere variant van de 10 komen: de HTC Desire 10.

Evan Blass

Dat meldt Evan Blass op Twitter. Blass is met zijn account @evleaks een van de bekendste bronnen van telecomgeruchten en heeft het over het algemeen bij het juiste eind. We kunnen er dan ook vrij zeker van zijn dat de HTC Desire 10 inderdaad in de pijplijn zit bij HTC. Aanvullend op de tweet van Blass is later op de dag een afbeelding van de smartphone verschenen.

HTC Desire 10

HTC Desire 10Helaas laat Blass niet bijzonder veel los over de nieuwe HTC. Los van de link met de HTC 10 die in de tweet hierboven gelegd wordt, weet Blass te melden dat de Desire 10 waarschijnlijk aan het eind van het derde kwartaal van 2016 uitkomt. Rond september, dus. Het zou goed kunnen dat de smartphone tijdens de IFA in Berlijn begin september zijn opwachting maakt. Naast de schaarse informatie van de twitteraar is er een afbeelding van de telefoon gelekt, waar we naast de lens een dual led-flitser en een laser autofocus-unit zien. Dat is vergelijkbaar met de cameraopstelling in de HTC 10; het is alleen niet bekend of dat ook betekent dat de camerasensor zelf overeenkomt met die van HTC’s vlaggenschip.

De behuizing die we op de foto zien is hoogstwaarschijnlijk van plastic. Zoals bij veel Desire-toestellen het geval is zien we een aantal gekleurde details, in dit geval goud. Over de specificaties is nog niets bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de Snapdragon 820-chipset vervangen wordt door een wat goedkoper exemplaar, wellicht van MediaTek. Het prijskaartje van de nieuwe Desire zal daar natuurlijk ook naar zijn, dat ligt waarschijnlijk een stuk lager dan dat van de gewone 10. GSM Arena denkt te weten dat de specificaties van de Desire 10 beter zullen worden dan die van de HTC 10 Lifestyle. Die smartphone is voorzien van een 5,2-inch quad HD-scherm, een achtkernige Snapdragon 652-processor en dezelfde 12-megapixelcamera als de HTC 10. Hoe betrouwbaar die informatie is, is onbekend.

Zodra er meer informatie over de HTC Desire 10 beschikbaar is lees je dat natuurlijk op All About Phones. Op de hoogte blijven kan via onze HTC Desire 10-pagina.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters