HTC Desire 830 aangekondigd

HTC heeft zojuist een nieuwe smartphone in zijn Desire-lijn aangekondigd, de HTC Desire 830 die vorige week al te zien was in gelekte foto’s. Net zoals de Desire 820, ligt de focus bij de 830 op het midsegment van de smartphonemarkt.

PlasticHTC Desire 830

Zoals alle andere toestellen in de Desire-lijn van HTC, is de Desire 830 voornamelijk gemaakt uit plastic. Op de foto’s is zichtbaar dat het toestel een witte plastic achterkant heeft met gekleurde randjes. De achterkant is lichtjes gebogen naar de zijkanten toe. De power- en volumeknoppen zijn gelocaliseerd aan de rechterzijde van het toestel, terwijl de bedieningsknoppen op het scherm staan. Onder het scherm vind je het HTC-logo.

BoomSound

BoomSound is een functie die we voorheen enkel terugvonden in de highend-toestellen van HTC. Met de HTC Desire 830 komt hier verandering in. Vooraan het toestel vind je namelijk twee speakers terug die voorzien zijn van de BoomSound-technologie die HTC samen met Dolby heeft onwikkeld. Kijkende naar onze ervaring met BoomSound-speakers verwachten we dat deze bij de Desire 830 ook erg goed zullen zijn. Hierdoor is de smartphone interessant voor mensen die graag een optimale luisterervaring hebben, maar hier geen groot budget voor beschikbaar hebben.

Specificaties

Intern heeft HTC zijn Desire 830 voorzien van, voor zijn prijs, erg aantrekkelijke specifcaties. Als scherm zijn ze gegaan voor een 5,5-inch full HD-ips paneel. De processor in het toestel is een 1,5GHz sterke Mediatek Helio X10-octacoreprocessor gecombineerd met 3GB werkgeheugen. Het 32GB standaard interngeheugen is uitbreidbaar met een micro sd-kaart tot 128GB. De batterij in het toestel heeft een capaciteit van 2800mAh en is niet verwisselbaar.

Optische beeldstabilisatie

Als extraatje bovenop dit alles hebben ze de 13-megapixel sterke achtercamera in de Desire 830 voorzien van optische beeldstabilisatie. Iets wat uniek is voor een smartphone in deze prijsklasse. Selfies zal je kunnen nemen met de 4-megapixel UltraPixel-selfiecamera.

HTC Sense 2Zacht snoepje

Net zoals de HTC 10 zal de HTC Desire 830 draaien op Android Marshmallow met de Sense-skin van het bedrijf erover. Deze skin is niet te merkbaar aanwezig, maar biedt ook niet veel extra functionaliteit.

Release

Tot nu toe zal de smartphone vanaf 6 mei enkel te verkrijgen zijn in Taiwan voor een omgerekende prijs van ongeveer 300 euro. Of het toestel ook een Nederlandse release zal kennen, kunnen we nu nog niet zeggen. Vanaf we hier meer over weten lees je het op onze site. Wij hopen stiekem wel dat HTC zijn Desire 830 in Nederland gaat aankondigen omdat het een heel interessant toestel lijkt. Wat vinden jullie ervan?

Bron: 9to5google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters