HTC Desire HD, Desire Z, Desire en Incredible S krijgen Gingerbread, Wildfire mist de boot

HTC heeft wat informatie losgelaten over Android-updates van haar nieuwste toestellen op het besturingssysteem van Google. De Desire, Desire Z, Desire HD en Incredible S zullen een update naar Gingerbread krijgen vanaf Q2 en de Wildfire wordt overgeslagen door de producent.

HTC Desire HD

HTC heeft bevestigd dat haar smartphones na drie maanden een update zullen gaan krijgen naar Android 2.3. Zo zal de Desire, Desire HD, Desire Z en de Incredible S een update tegemoet kunnen zien op basis van Android 2.3.3 van HTC. De update zal voor eind juni beschikbaar moeten zijn voor de verschillende smartphones volgens HTC en de fabrikant is dan ook al druk bezig om dit voor elkaar te boksen. De update zal wederom via de lucht, ook wel bekend als OTA, overgebracht worden naar de telefoons.

Eerder werd al duidelijk dat de 1 jaar oude Desire al de update tegemoet kan zien, iets dat redelijk opmerkelijk is voor een smartphone met die leeftijd. Doorgaans blijven Android-fabrikanten toestellen ondersteunen tot ongeveer 10 maanden na de lancering van hun smartphones met Android-updates. HTC staat er echter om bekend dat het relatief snel is met haar updates voor Android-telefoons. Ondanks het goede nieuws voor de Desire heeft HTC besloten om de eerste Wildfire in de steek te laten. Zo zal de smartphone geen Gingerbread gaan draaien dankzij de fabrikant en is het toestel aangewezen op enthousiaste ontwikkelaars die het zelf moeten gaan oplossen.

Eind maart komen de eerste Android 2.3-smartphones op de markt. Zo zal Sony Ericsson haar Xperia Arc gaan lanceren en LG haar Optimus 2X Speed en de Optimus Black. Deze laatste twee smartphones zullen tijdens, of net na de launch, Gingerbread mee gaan krijgen.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ben44031 -

  *ZUCHT*

  Vandaag te horen gekregen van een HTC salesman dat de HTC desire line wel een update krijgt.. maar niet de beloofde 2.3..

  Ik hoop echt dat hij ernaast zit!

  1. Gismo -

   Zou me verbazen als hij gelijk heeft. Lijkt me heel erg onwaarschijnlijk dat ze hun topmodellen Desire HD en Z geen update gaven naar 2.3.. :Y

 2. Dennis -

  Geweldige aankoop die Desire!! Heel erg tevreden met HTC, en blij dat we gewoon weer een update mogen verwachten. Daar blijven we voorlopig nog wel hangen, bij HTC :Y

 3. DarthD -

  Ga er maar vanuit dat die ook geen update krijgt.

  Ik ben blij met mijn Hero op android 2.3.2 😀 binnenkort maar eens een nieuwe foon uitzoeken verlengtijd 😀

  1. Gismo -

   Ben blij dat de update komt. Natuurlijk moet je wachten op een update! Of wil je dat de update een baksteen maakt van je telefoon :Y.

   Ik wacht liever en heb dan een update die werkt dan een update die een telesoon onbruikbaar maakt.

   Gun een leverancier de tijd om puntjes op de i te zetten.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters