HTC Desire HD, Desire Z, Desire en Incredible S krijgen Gingerbread, Wildfire mist de boot

HTC heeft wat informatie losgelaten over Android-updates van haar nieuwste toestellen op het besturingssysteem van Google. De Desire, Desire Z, Desire HD en Incredible S zullen een update naar Gingerbread krijgen vanaf Q2 en de Wildfire wordt overgeslagen door de producent.

HTC Desire HD

HTC heeft bevestigd dat haar smartphones na drie maanden een update zullen gaan krijgen naar Android 2.3. Zo zal de Desire, Desire HD, Desire Z en de Incredible S een update tegemoet kunnen zien op basis van Android 2.3.3 van HTC. De update zal voor eind juni beschikbaar moeten zijn voor de verschillende smartphones volgens HTC en de fabrikant is dan ook al druk bezig om dit voor elkaar te boksen. De update zal wederom via de lucht, ook wel bekend als OTA, overgebracht worden naar de telefoons.

Eerder werd al duidelijk dat de 1 jaar oude Desire al de update tegemoet kan zien, iets dat redelijk opmerkelijk is voor een smartphone met die leeftijd. Doorgaans blijven Android-fabrikanten toestellen ondersteunen tot ongeveer 10 maanden na de lancering van hun smartphones met Android-updates. HTC staat er echter om bekend dat het relatief snel is met haar updates voor Android-telefoons. Ondanks het goede nieuws voor de Desire heeft HTC besloten om de eerste Wildfire in de steek te laten. Zo zal de smartphone geen Gingerbread gaan draaien dankzij de fabrikant en is het toestel aangewezen op enthousiaste ontwikkelaars die het zelf moeten gaan oplossen.

Eind maart komen de eerste Android 2.3-smartphones op de markt. Zo zal Sony Ericsson haar Xperia Arc gaan lanceren en LG haar Optimus 2X Speed en de Optimus Black. Deze laatste twee smartphones zullen tijdens, of net na de launch, Gingerbread mee gaan krijgen.

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters