HTC Desire HD en Z krijgen firmware update, geen Gingerbread

HTC zette deze week bezitters van een HTC Desire HD of Desire Z even op het verkeerde been met een tweet, waarin een belangrijke update werd aangekondigd. Maar de dromers die hoopten Android Gingerbread te krijgen, kwamen helaas bedrogen uit.

HTC Desire HD piano

Het blijkt een vrij simpele update te zijn die de performance van het toestel moet verbeteren. De toestellen lopen na de update nog altijd op Android 2.2, oftewel Froyo. De update is bestemd voor Europese telefoonbezitters. De tweet luidde: ‘Europese DesireHD/DesireZ gebruikers – verwacht een update die vanaf vandaag wordt uitgerold, die jullie mobiele ervaring nog beter maakt.’

HTC realiseerde zich na reacties van hoopvolle klanten snel dat er verwarring was geschapen, en tweette er nog maar eens achteraan dat het niet om een Gingerbread-update gaat, maar om een ‘gewone’ firmware update. ‘Ter verduidelijking, de Desire Z/Desire HD update is voor onderhoud gebaseerd op al jullie feedback, Gingerbread is geen onderdeel van deze update.’

Het kan ook niet. Gingerbread is begin deze maand aangekondigd. Momenteel is de enige Android telefoon die op Gingerbread (2.3) loopt, de Nexus S. Andere toestellen met dit besturingssysteem moeten nog komen. Gezien het langzame tempo waarin sommige fabrikanten met een ingewikkelde schil om Android heen hun toestellen van een update voorzien, valt niet te verwachten dat de Desire-lijn op zo’n korte termijn Gingerbread krijgt. Hoewel HTC wel zo aardig is geweest om inmiddels vier toestellen een update naar Froyo te geven.

De update bevalt de eerste gebruikers in ieder geval goed. Schakelen tussen de homescreens gaat soepeler, en de camerasoftware is onderhanden genomen. Ook is er gesleuteld aan de telefoonkiezer. En de standaard beltoontjes zijn gewijzigd. Ze klinken iets meer Kerstmisachtig.

Bron: gaj-it

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters