HTC Desire HD krijgt definitief geen update naar Android 4.0

De HTC Desire HD krijgt definitief geen update naar Android 4.0. Dat heeft HTC officieel gemeld.

HTC Desire HD AAP

Het besturingssysteem van het apparaat blijft hiermee steken op versie 2.3.5 Android Gingerbread, met HTC Sense 3.0.

HTC meldt zelf hierover: ”Na uitgebreide tests hebben wij bepaald dat de huidige versie van HTC Sense met Android onze klanten de beste ervaring biedt op de HTC Desire HD. Als wij nieuwe softwareversies overwegen, wegen wij een aantal factoren, maar uiteindelijk is de ervaring van de klant met het product de allesbepalende factor. Wij verontschuldigen ons voor de verwarring die deze wijziging kan hebben veroorzaakt bij onze klanten.”

De HTC Desire HD is het vlaggenschip van eind 2010 van de fabrikant. Met zijn 4,3 inch scherm was het een tijdje de grootste Androidtelefoon. Eerder beloofde HTC dat dit toestel op dit moment ongeveer Android Ice Cream Sandwich zou ontvangen, maar de Canadese provider Telus wist al eerder te melden dat dit niet doorging. HTC meldde daarna dat de update nog werd getest. Het eind van het liedje is dus toch dat de hele update niet meer doorgaat omdat de prestaties van het toestel teveel achteruit zouden gaan. Dit heeft waarschijnlijk veel te maken met de zware HTC Sense-schil.

Samsung heeft eerder al bepaald dat de Galaxy S, een generatiegenoot van de Desire HD, geen update naar Android 4.0 zou ontvangen, maar dat toestel kreeg nog wel als goedmakertje een ‘value pack’ met wat softwarehandigheidjes. Of de HTC Desire HD ook nog zoiets krijgt, heeft HTC niet gemeld.

Bron: Softpedia

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

   Nou nou, niet vergeten dat Samsung hetzelfde doet met de Galaxy S, een generatiegenoot van de Desire HD. Die kan ook makkelijk Android 4.0 aan als je TouchWiz er maar vanaf haalt, maar Samsung hecht teveel aan zijn eigen schil. En HTC dus ook.

   Ik zou het aardig vinden van deze fabrikanten als ze hun klanten de keus zouden geven: of blijven met wat er op staat, of ergens online naar keuze Android 4.0 zonder schil beschikbaar stellen. Dat moet makkelijk kunnen, bewijzen de vele roms die voor beide apparaten in omloop zijn.

  2. Carla van Dijk -

   Dit is inderdaad echt ronduit schandalig, daar zit je dan maanden op te wachten,ik heb hem vanavond maar verkocht en morgen ga ik een telefoon van de concurrent kopen, voor mij NOOIT geen htc meer en zal ook mensen afraden die te kopen!

  3. Mauricio Metiary -

   Ronduit schandalig! Er zijn mensen die JUIST dit toestel hebben genomen met in 't achterhoofd dat ze na verloop van tijd de belangrijke update krijgen. Anders hadden
   ze dit toestel mogelijk links gelaten. Nu komen ze bedrogen uit. LG had dit met de 2x Speed met de belofte up to date te zijn. Nou…..alles behalve dat

  Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

  IFA mobiele vakbeurs

  Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

  iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

  iOS 11 Touch ID snel uitzetten

  iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

  Xiaomi Redmi Note 4X

  Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

  Qualcomm dieptecamera technologie

  Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters