'HTC Desire krijgt geen OTA-update maar kabel-update'

HTC zal de Android 2.3.3-update voor de HTC Desire niet via OTA gaan vrijgeven. In plaats hiervan dient een kabel een een computer gebruikt te worden om het toestel te voorzien van de update.

Dit heeft All About Phones van een anonieme bron vernomen. Volgens de bron zal het niet mogelijk zijn om een OTA-update voor de Desire uit te gaan brengen omdat de kernel van het toestel ook aangepast dient te worden. De aanstaande update voor de Desire zal niet beschikken over de volledige HTC Sense-interface, dit omdat er te weinig ruimte is in de rom-partitie van het toestel. De update dient de rom-partitie eerst te vergroten om vervolgens de Gingerbread-update te kunnen installeren op het toestel. Om deze reden zal het dan ook niet mogelijk zijn om de firmware via het netwerk te versturen naar Desire-eigenaren.

Wat er precies niet meer in HTC Sense zal zitten, de schil die HTC om Android heen legt, is niet echt duidelijk. Maar wel is inmiddels duidelijk dat de Gingerbread-update eind deze maand zal worden uitgerold naar de toestellen. HTC wist te melden dat het testen van de nieuwe software op het toestel goed is verlopen en de software bijna klaar is.

De firmware-update zal waarschijnlijk dan ook via HTC-sync vrijgegeven worden door HTC. De fabrikant zal de update via haar website kenbaar maken aan het publiek.

HTC Desire

 

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters