'HTC Desire krijgt geen OTA-update maar kabel-update'

HTC zal de Android 2.3.3-update voor de HTC Desire niet via OTA gaan vrijgeven. In plaats hiervan dient een kabel een een computer gebruikt te worden om het toestel te voorzien van de update.

Dit heeft All About Phones van een anonieme bron vernomen. Volgens de bron zal het niet mogelijk zijn om een OTA-update voor de Desire uit te gaan brengen omdat de kernel van het toestel ook aangepast dient te worden. De aanstaande update voor de Desire zal niet beschikken over de volledige HTC Sense-interface, dit omdat er te weinig ruimte is in de rom-partitie van het toestel. De update dient de rom-partitie eerst te vergroten om vervolgens de Gingerbread-update te kunnen installeren op het toestel. Om deze reden zal het dan ook niet mogelijk zijn om de firmware via het netwerk te versturen naar Desire-eigenaren.

Wat er precies niet meer in HTC Sense zal zitten, de schil die HTC om Android heen legt, is niet echt duidelijk. Maar wel is inmiddels duidelijk dat de Gingerbread-update eind deze maand zal worden uitgerold naar de toestellen. HTC wist te melden dat het testen van de nieuwe software op het toestel goed is verlopen en de software bijna klaar is.

De firmware-update zal waarschijnlijk dan ook via HTC-sync vrijgegeven worden door HTC. De fabrikant zal de update via haar website kenbaar maken aan het publiek.

HTC Desire

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters