HTC Desire krijgt ongewilde Vodafone-update

Vodafone heeft in het zelfde weekend van de Android 2.2-update voor de HTC Desire een eigen update voor het toestel uitgebracht met software van de telco zelf. Een hoop Vodafone 360-applicaties zijn daardoor terug te vinden op de telefoon tot groot ongenoegen van gebruikers.

Op het forum van Tweakers.net wordt melding gemaakt van een eigenaardige update voor de HTC Desire door Vodafone. De telco heeft het zelfde weekend dat HTC begonnen was met het uitrollen van Android 2.2 aangepakt om zelf een update uit te brengen voor de Desire zonder de 2.2-kernel van het OS. In plaats van het nieuwe OS naar het toestel te brengen heeft Vodafone gemeend om haar Vodafone 360-diensten uit te rollen naar de Desire met alle gevolgen van dien. Het toestel lijkt nu trager op te starten en te reageren in het menu. Ook zijn er een hoop ongewilde applicaties in het OS terug te vinden die niet te verwijderen zijn. De grootste domper is natuurlijk dat mensen er vanuit gingen dat de update het nieuwe OS met zich mee zou brengen maar vervolgens van een koude kermis thuis kwamen.

Gebruikers van het toestel die de Desire bij Vodafone hebben gekocht zijn dan ook in alle staten. Mensen proberen nu de update ongedaan te maken door het toestel te rooten zoals hier staat beschreven en vervolgens de HTC-update met 2.2 er in alsnog er overheen proberen te zetten. Vodafone laat in een reactie weten dat gebruikers niet wisten dat ze een branded HTC-telefoon hadden gekocht waarna de update misschien wat koud op hun dak komt te vallen. De telco lijkt niet van plan te zijn de update in te trekken en zal in de toekomst meer telefoons van deze update voorzien.

HTC Desire 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters