HTC Desire krijgt ongewilde Vodafone-update

Vodafone heeft in het zelfde weekend van de Android 2.2-update voor de HTC Desire een eigen update voor het toestel uitgebracht met software van de telco zelf. Een hoop Vodafone 360-applicaties zijn daardoor terug te vinden op de telefoon tot groot ongenoegen van gebruikers.

Op het forum van Tweakers.net wordt melding gemaakt van een eigenaardige update voor de HTC Desire door Vodafone. De telco heeft het zelfde weekend dat HTC begonnen was met het uitrollen van Android 2.2 aangepakt om zelf een update uit te brengen voor de Desire zonder de 2.2-kernel van het OS. In plaats van het nieuwe OS naar het toestel te brengen heeft Vodafone gemeend om haar Vodafone 360-diensten uit te rollen naar de Desire met alle gevolgen van dien. Het toestel lijkt nu trager op te starten en te reageren in het menu. Ook zijn er een hoop ongewilde applicaties in het OS terug te vinden die niet te verwijderen zijn. De grootste domper is natuurlijk dat mensen er vanuit gingen dat de update het nieuwe OS met zich mee zou brengen maar vervolgens van een koude kermis thuis kwamen.

Gebruikers van het toestel die de Desire bij Vodafone hebben gekocht zijn dan ook in alle staten. Mensen proberen nu de update ongedaan te maken door het toestel te rooten zoals hier staat beschreven en vervolgens de HTC-update met 2.2 er in alsnog er overheen proberen te zetten. Vodafone laat in een reactie weten dat gebruikers niet wisten dat ze een branded HTC-telefoon hadden gekocht waarna de update misschien wat koud op hun dak komt te vallen. De telco lijkt niet van plan te zijn de update in te trekken en zal in de toekomst meer telefoons van deze update voorzien.

HTC Desire 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Lisette -

  Mijn telefoon loopt ook steeds vast tijdens het typen van iets, echt heel erg storend want ik sms nog al veel :S En ik weet niet wat ik eraan moet doen en hoe het komt… kan iemand helpen hoe ik dit weg kan krijgen? of kan dat niet? iemand in de vodafone winkel zei dat ik een systeemupdate moest doen ofzo via de HTC site maar ik weet niet hoe dat gaat…

   1. martijn -

    lang niet alle foons van vodafone zijn branded, heb zat desires gehad die dat dus niet waren…(desires)
    tevens zijn 9 van de 10 samsung phones niet branded en gesimlockt…

  1. Serge -

   Als je naar scenes gaat en er staat vodafone tussen, dan is het een branded toestel. ik heb hem van elende maar geroot en een andere rom er op gezet. werkt nu weer super zonder al die rotzooi.

 2. henk janse -

  het probleem is niet de zooi maar de inbreuk die het maakt op het gebruik van de telefoon. sony gooit er van die moxier meuk op de x10 maar dit komt van de provider
  trouwens op mn htc desire, van mijn zoon nog geen problemen mee gehad ook na de update.
  bij updates van sony wilde een factory reset nog wel eens helpen.

 3. Jerry -

  Ik zit bij KPN haal daar mijn toestellen, maar kan mij niet herinneren ooit iets van kpn gezien te hebben op mijn telefoons… behalve dan (soms) een simlockje…

  Ik wilde volgend jaar naar Vodafone overstappen.. Maar ik ga daar nu nog even over nadenken…. Zeker met die 'branded' telefoons en gedoe als dit.

  Geen intelligente actie van Vodafone, kost ze (toekomstige) klanten

 4. lullig -

  Ja klint misschien lullig maar bij vodafone, dat had je kunne weten.
  Bij t-mobile en vooral vodafone zetten ze zltijd hun zooi erop, bij zulke dure telefoons kan je't altijd beter bij een zogenaamde dealer halen zoals: tfortelecom, phonehouse of belcompany die toestellen zijn altijd sim lock vrij, ook als je toestellen los koopt zijn de zogenaamde 'branded' toestellen met t-mobile of vodafone erop altijd goedkoper.

 5. Hans -

  Het 360 platform van Vodafone dreigt totaal te mislukken en op deze manier willen ze mensen er toe aanzetten om er toch gebruik van te gaan maken. Gezien de reacties lijkt het meer tegen ze te gaan werken, zeker als je toestel er niet beter op is geworden. Als provider is Vodafone zeker niet slecht maar ze zouden zich niet met dit soort zaken bezig moeten houden, zorg als provider liever voor het beste bereik en goeie data verbindingen. Het is de grootste rede waarom ik nooit een provider toestel heb gekocht of ooit zal kopen.

 6. michaelpb -

  Ik vind het gezeur erover wel een beetje overdreven. Je hebt geen geld om een los toestel te kopen dus doe je dat in combinatie met een abonnement. Dat zijn dus altijd "branded" toestellen. De manier waarop Vodafone de update heeft gedaan verdient misschien geen schoonheidsprijs maar je hebt er zelf voor gekozen om een branded toestel te kopen. Je hebt dus geen HTC maar een Vodafone-HTC. Dat is wat anders. En nee, ik werk niet bij Vodafone. Heb zelf een abbo bij de roze Duitsers en had met mijn vorige Nokia juist weer dat ik niet kon updaten via Nokia omdat Tmobile die zelf naar haar eigen klanten moet sturen. Dat gaat dus niet rechtstreeks via Nokia. Jammer, maar ze staan volledig in hun recht.

 7. jantjeu -

  Ach ja zoiets als dit zou je best nog kunnen verwachten. Zelf heb ik een t-mobile desire, die is vanaf begin af aan eigenlijk gewoon clean. Alleen bij opstarten zie je een t-mobile logo. Ik moet echter wel wachten op froyo tot t-mobile deze klaar heeft..heb ik in principe geen problemen mee. Ik ben er ook van overtuigd dat froyo gewoon een soortgelijke update zal zijn.

  Toen mijn g2 2.1 kreeg was hij zelfs nog meer htc geworden en minder t-mobile.

  Desondanks, is Vodafone in recht om dit te doen. Of dit nou slim van ze is is een andere vraag. Ik denk niet dat Vodafone dit zal terug draaien. wel vraag ik me af hoe froyo eruit zal zijn..wellicht dat ze een deel verbeteren of een deel weg laten. Maar 360 (mislukte platform van vodafone) zal er vast in zitten.

 8. kj2kj2 -

  Nooit meer Vodafone voor mij dus. Ik snap überhaupt niet waarom ze die 360 troep aansmeren. Wie wil er nou die apps van hun? je hebt ook al je android-app store, dat werkt tenminste. Mag hopen voor iedereen dat, dat 360 spul snel opgedoekt gaat worden.

 9. Jordi -

  Zojuist ook met Vodafone gesproken, geven toe dat er veel mensen hebben gebeld vandaag om te klagen maar dat ik de 1e zou zijn die ook problemen heeft met de traagheid van het toestel en het vastlopen…

 10. Orandajin -

  Telco's gaan op deze manier echt zo onderuit. Wanneer je schijt aan je eigen gebruikers hebt en aankomt met company policy dan ben je van mijn part te arrogant geworden en dat gaat ten koste van de service.

  Zelf zit ik bij KPN, geen problemen mee tot nu toe, Vodafone is altijd mijn 2de keus geweest, maar dit beleid laat hun zeker een paar plekken zakken.

 11. Afgelopen met VF -

  Zojuist Vodafone gesproken over de troep die men op mijn telefoon heeft gezet. Men gaf aan dat dit company policy is. Ongevraagd en onaangekondigd rotzooi op mijn telefoon zetten via een slinkse update pik ik niet. Mijn abbo wordt daar niet verlengd. (ben meer dan 10 jaar bij Vodafone)

 12. Alex -

  Absoluut schandalig dit. Zeker niet installeren als je dit nog niet hebt gedaan. Sinds de update de volgende klachten:

  – Opstarten duurt veel langer
  – Alle sms berichten dubbel in de inbox en een nutteloze sms-per-conversatie teller
  – 360 apps niet te verwijderen
  – 360 apps werken totaal niet
  – Contacten heet nu HTC contacten (past niet op homescreen)
  – Muziek widget zit nu een music app button (die niet werkt)
  – Waardeloze bookmarks
  – Homepage veranderd in 360 homepage
  – Batterij gaat nog maar een paar uur mee
  – Gesprekken vallen spontaan weg
  – Menu is erg vertraagd en zelfs een HTC wildfire werkt een stuk sneller
  – Hoop instellingen zijn weg (zoals andere keyboards, sync instellingen etc..)

  Zodra de mogelijkheid er is zal ik er een normale froyo opzetten (unbranded)…

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters