HTC Desire krijgt ongewilde Vodafone-update

Vodafone heeft in het zelfde weekend van de Android 2.2-update voor de HTC Desire een eigen update voor het toestel uitgebracht met software van de telco zelf. Een hoop Vodafone 360-applicaties zijn daardoor terug te vinden op de telefoon tot groot ongenoegen van gebruikers.

Op het forum van Tweakers.net wordt melding gemaakt van een eigenaardige update voor de HTC Desire door Vodafone. De telco heeft het zelfde weekend dat HTC begonnen was met het uitrollen van Android 2.2 aangepakt om zelf een update uit te brengen voor de Desire zonder de 2.2-kernel van het OS. In plaats van het nieuwe OS naar het toestel te brengen heeft Vodafone gemeend om haar Vodafone 360-diensten uit te rollen naar de Desire met alle gevolgen van dien. Het toestel lijkt nu trager op te starten en te reageren in het menu. Ook zijn er een hoop ongewilde applicaties in het OS terug te vinden die niet te verwijderen zijn. De grootste domper is natuurlijk dat mensen er vanuit gingen dat de update het nieuwe OS met zich mee zou brengen maar vervolgens van een koude kermis thuis kwamen.

Gebruikers van het toestel die de Desire bij Vodafone hebben gekocht zijn dan ook in alle staten. Mensen proberen nu de update ongedaan te maken door het toestel te rooten zoals hier staat beschreven en vervolgens de HTC-update met 2.2 er in alsnog er overheen proberen te zetten. Vodafone laat in een reactie weten dat gebruikers niet wisten dat ze een branded HTC-telefoon hadden gekocht waarna de update misschien wat koud op hun dak komt te vallen. De telco lijkt niet van plan te zijn de update in te trekken en zal in de toekomst meer telefoons van deze update voorzien.

HTC Desire 
smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters