'HTC Dragon krijgt OMAP-processor'

Een ROM-dump van de HTC Dragon lekte onlangs uit. Daaruit bleek dat de Dragon waarschijnlijk de opvolger van de Hero moet worden. Opvallend was dat het toestel een zeer snelle Snapdragon-processor zou krijgen. Echter, geruchten wijzen er nu op dat het een OMAP-processor wordt.

De opmars van de snelle mobiele processoren lijkt ook zijn weg naar Android te hebben gevonden. Als de HTC Dragon uitkomt wordt het waarschijnlijk een van de snelste Android-telefoons beschikbaar. Op basis van de ROM-dump die eerder verscheen werd geconcludeerd dat de Dragon een snelle 1GHz Snapdragon-processor zou krijgen. Nu wordt er echter gesproken over een heel andere cpu. Texas Instruments zou de chipset gaan leveren in plaats van Qualcomm. Geruchten spreken over de OMAP 3640, die een ARMv7 Cortex A8-processor aan boord heeft.

Doordat de Dragon een OMAP-chipset zou bevatten, wordt er gespeculeerd dat de telefoon alleen in Aziƫ uitgebracht wordt. HTC test vaker telefoons uit door gebruik te maken van een OMAP-chipset en deze toestellen alleen lokaal uit te brengen. Het is dan waarschijnlijk dat de westerse markt een aangepaste versie krijgt, die over andere hardware zou kunnen beschikken. Wel staat vast dat wanneer de HTC Dragon echt blijkt te zijn, het een van de snelste Android-telefoons op de markt wordt.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters