'HTC Dragon krijgt OMAP-processor'

Een ROM-dump van de HTC Dragon lekte onlangs uit. Daaruit bleek dat de Dragon waarschijnlijk de opvolger van de Hero moet worden. Opvallend was dat het toestel een zeer snelle Snapdragon-processor zou krijgen. Echter, geruchten wijzen er nu op dat het een OMAP-processor wordt.

De opmars van de snelle mobiele processoren lijkt ook zijn weg naar Android te hebben gevonden. Als de HTC Dragon uitkomt wordt het waarschijnlijk een van de snelste Android-telefoons beschikbaar. Op basis van de ROM-dump die eerder verscheen werd geconcludeerd dat de Dragon een snelle 1GHz Snapdragon-processor zou krijgen. Nu wordt er echter gesproken over een heel andere cpu. Texas Instruments zou de chipset gaan leveren in plaats van Qualcomm. Geruchten spreken over de OMAP 3640, die een ARMv7 Cortex A8-processor aan boord heeft.

Doordat de Dragon een OMAP-chipset zou bevatten, wordt er gespeculeerd dat de telefoon alleen in Aziƫ uitgebracht wordt. HTC test vaker telefoons uit door gebruik te maken van een OMAP-chipset en deze toestellen alleen lokaal uit te brengen. Het is dan waarschijnlijk dat de westerse markt een aangepaste versie krijgt, die over andere hardware zou kunnen beschikken. Wel staat vast dat wanneer de HTC Dragon echt blijkt te zijn, het een van de snelste Android-telefoons op de markt wordt.

Bron: Softpedia

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters