'HTC Edge wordt HTC's eerste quadcore-smartphone'

Pocketnow heeft een foto gepubliceerd van de HTC Edge. De Edge zal pas volgend jaar worden aangekondigd, en zal volgens de bron een quadcore-processor krijgen; de eerste in zijn soort.

De onderstaande foto is gepubliceerd door een Amerikaanse website en heeft daarbij eveneens specificaties in handen gekregen van het toestel. Volgens de bron zal het toestel pas op zijn vroegst tijdens het Mobile World Congress bekend gemaakt worden dat eind februari 2012 zal plaatshebben in Barcelona. De HTC Edge moet het nieuwe Android-vlaggenschip van HTC gaan worden, aldus de bron.

Het eerste wat opvalt aan de afbeelding is dat de Edge een kleine metamorfose heeft ondergaan vergeleken met de huidige Android-smartphones van HTC. De fabrikant lijkt een klein beetje afgestapt te zijn van zijn huidig design, al is het nog erg herkenbaar als een HTC-smartphone. De Edge zal een 4.7-inch touchscreen krijgen met een 720 HD-resolutie. De telefoon heeft 1GB aan ram en de quadcore van Nvidia, de Nvidia Tegra 3 naar verluidt, zal zijn werk doen op 1.5GHz. Ook aan het intern geheugen is gedacht; de Edge heeft niet minder dan 32GB aan geheugen mee gekregen van de fabrikant.

Ook zaken als Bluetooth 4.0, Beats Audio en een 8-megapixelcamera met een 28 millimeter lens zijn in het toestel verwerkt. Dit alles maakt de Edge, tezamen met de dunne randjes om het scherm heen, tot een premium smartphone. De telefoon heeft opvallend genoeg wel de vier bekende Android-knoppen mee gekregen. Dit terwijl Android 4.0 deze knoppen niet meer nodig heeft.

Naar verluidt zal de HTC Edge ook HTC Sense 4.0 krijgen. In HTC Sense 4.0 zal de nieuwe HTC Listen music store te vinden zijn, de HTC Read boekenwinkel, HTC play voor games en HTC Watch zal eveneens erin verwerkt zijn dat tegen die tijd ook een flinke update zal krijgen.

HTC Edge

 

Bron: pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bahri -

  Ik zie liever een dual core
  met een high-end geluidje,superieure camera en gorilla glas
  Dan een quadcore met een waardeloos cameratjuh en waardeloos speakertje aan boord
  :S:S:S:S

 2. Eise -

  @Domi

  En waarom niet? Ik zou niet weten waarom niet… Qualcomm heeft nog quadcore klaar voor 2012 en zeker niet Q1. NVidia wel dus er is weinig keus…

  Juist logisch dat ze quadcore gaan aangezien je je op die manier nog kan onderscheiden van de rest. En ik zou het niet bepaald niet goed benut willen noemen want de dualcores zijn al retesnel en dan heb je t nog niet over een quadcore zoals deze Tegra 3. Als t goed is heeft die zelfs een 5e core aan boord voor het OS apart.

  Nee de markt gaat terecht deze ontwikkelingen in. Ik zou niet weten waarom dit slecht is en tevens is het ook gunstig voor de batterijduur, waar ICS 4.0 ook een handje in heeft door efficienter daarmee om te gaan.

  Kortom bullshit reactie als je het mij vraagt. HTC is juist altijd innoverend bezig en stoppen er nuttige dingen in en volgens mij 2 punten waat ze minder in waren, camerakwaliteit en audio kwaliteit, worden ook steeds verder opgekrikt. 1 van de beste telefoons die je dan kan hebben als je t mij vraagt, 100%!

 3. Mauricio -

  Ja dit is weer zo'n periode waarin fabrikanten niet willen onderdoen van elkaar, los van het feit of dit echt nodig is. Je had een periode, toen moesten telefoon zo klein mogelijk. Daarna had je de megapixel race en nu de 1 Ghz, dual Core, Quad core. Uiteraard is dit gewoon marketing met commerciele doeleinden. Dit soort ontwikkelingen valt helaas niet tegen te houden.

  Petje af voor Windows Phone. Zij gaan (op dit moment) niet mee in de dual/quad core hype, puur omdat dit voor het besturingssysteem geen grote meerwaarde heeft in snelheid

 4. Dominick -

  Gaat helemaal nergens meer over dit… Waarom zou je een quadcore telefoon maken nu dualcore nog niet eens goed wordt benut zoals Mauricio terecht opmerkt. Beter gaan producenten zich even op echt nuttige dingen focussen, in plaats van een extra processorkern erin…

  Nog een dingetje: HTC met een nVidia-chipset? Lijkt me niet…

 5. Mauricio -

  Ziet er goed uit. Nu maar hopen dat er ook een sterke accu in zit. Lijkt net alsof de ontwikkeling in processor en dergelijke zich in sneltreinvaart bevind maar dat die van de accu stilstaat.

  Design is weer ouderwets HTC. Nadeel is wel dat HTC toestellen zoveel op elkaar lijken.

  Ook ben ik benieuwd wat de meerdere op dat moment zal zijn van de quadcore aangezien de dual core nog steeds niet volledig wordt benut

 6. Angelo -

  Vette specs.. alleen de foto klop niet denk ik. Omdat dit toestel hoogstwaarschijnlijk ICS gaat krijgen, vind ik het vreemd dat ze nog hardware toetsen op het touchscreen hebben staan.

  1. ndb -

   ik zou het niet erg vinden als de hardware knoppen er op zouden komen. wel prettig zelfs. nu merk ik dat als een app soms erg sloom is ik op de home knop druk en klaar ik ben weer in een werkende telefoon. zo'n uitweg lijkt me altijd fijn om te hebben.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters