'HTC Edge wordt HTC's eerste quadcore-smartphone'

Pocketnow heeft een foto gepubliceerd van de HTC Edge. De Edge zal pas volgend jaar worden aangekondigd, en zal volgens de bron een quadcore-processor krijgen; de eerste in zijn soort.

De onderstaande foto is gepubliceerd door een Amerikaanse website en heeft daarbij eveneens specificaties in handen gekregen van het toestel. Volgens de bron zal het toestel pas op zijn vroegst tijdens het Mobile World Congress bekend gemaakt worden dat eind februari 2012 zal plaatshebben in Barcelona. De HTC Edge moet het nieuwe Android-vlaggenschip van HTC gaan worden, aldus de bron.

Het eerste wat opvalt aan de afbeelding is dat de Edge een kleine metamorfose heeft ondergaan vergeleken met de huidige Android-smartphones van HTC. De fabrikant lijkt een klein beetje afgestapt te zijn van zijn huidig design, al is het nog erg herkenbaar als een HTC-smartphone. De Edge zal een 4.7-inch touchscreen krijgen met een 720 HD-resolutie. De telefoon heeft 1GB aan ram en de quadcore van Nvidia, de Nvidia Tegra 3 naar verluidt, zal zijn werk doen op 1.5GHz. Ook aan het intern geheugen is gedacht; de Edge heeft niet minder dan 32GB aan geheugen mee gekregen van de fabrikant.

Ook zaken als Bluetooth 4.0, Beats Audio en een 8-megapixelcamera met een 28 millimeter lens zijn in het toestel verwerkt. Dit alles maakt de Edge, tezamen met de dunne randjes om het scherm heen, tot een premium smartphone. De telefoon heeft opvallend genoeg wel de vier bekende Android-knoppen mee gekregen. Dit terwijl Android 4.0 deze knoppen niet meer nodig heeft.

Naar verluidt zal de HTC Edge ook HTC Sense 4.0 krijgen. In HTC Sense 4.0 zal de nieuwe HTC Listen music store te vinden zijn, de HTC Read boekenwinkel, HTC play voor games en HTC Watch zal eveneens erin verwerkt zijn dat tegen die tijd ook een flinke update zal krijgen.

HTC Edge

 

Bron: pocketnow

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters