'HTC Espresso toont nieuwe Sense-interface'

Er zijn screenshots verschenen van de HTC Espresso welke een nieuwe Sense-interface laten zien. De plaatjes laten een geheel vernieuwde interface zien.

HTC gebruikt voor haar meeste Android-telefoons een eigengemaakte grafische schil om een persoonlijk tintje mee te geven aan de smartphones. Door de populariteit van de Sense-interface heeft HTC haar grafische schil voor het Windows Mobile-besturingssysteem inmiddels ook Sense genoemd. Op screenshots welke van de HTC Espresso zouden zijn is een nieuwe Sense-interface te zien. De Espresso is een nog onaangekondigd toestel van HTC welke eveneens op het Android-besturingssysteem draait. Op de plaatjes is te zien dat HTC behoorlijk geknutseld heeft aan haar grafische schil. De icoontjes zien er anders uit, en de menubalk onderaan geeft direct toegang tot HTC’s eigen applicatie People.

Van de HTC Espresso zelf is nog maar weinig bekend. De naam van het toestel dook onlangs op in een rijtje codenamen welke bestemd waren voor oude en nieuwe HTC-telefoons. Verder gaan er geruchten dat de Espresso een Qwerty-toetsenbord zal krijgen, en op het Mobile World Congress aangekondigd zal worden. Verdere specificaties of een releasedatum blijft gissen.

Sense interface new

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. fejth -

  Ik dacht dat sense voor de Hero een stuk sneller liep na de grote software update die vrij snel na release uitkwam!? Maar het is natuurlijk logisch; het KAN niet anders dan langzamer lopen, omdat het over een andere interface loopt… Daar zijn android/ windows/ iphone OS niet voor gebouwd in de eerste plaats.
  maar als HTC zijn 'people-centric'sense-OS echt gaat uitbrengen, zal het ongetwijfeld net zo soepel als iphone-os lopen!

  Nog een voorbeeld van dit soort schilletjes over een OS heen; de xperia X1! het windows op zich werkt perfect, maar de hele panel interface voelt gewoon wat trager, en je hebt meteen door dat dit geen ingebakken onderdeel van microsoft is!

 2. bart vuijk -

  Sense werkt goed op mijn HTC Hero. Maar toch wringt er iets. Het doet een beetje denken aan Windows 3.11 (opa spreekt). Je had de zwarte schermen van MS-DOS en daarbovenop kon je desgewenst Windows draaien. Nu is je pc een en al Windows en nog eens Windows.

  Sense kun je net als Windows 3.11 desgewenst bovenop Android of Windows Mobile draaien. Je kunt het ook uitzetten. Mijn Hero wordt dan een stuk sneller. Maar ik neem de paar seconden snelheidsverlies voor lief, want het gebruiksgemak is groot en er zitten erg leuke functies in.

 3. fejth -

  HTC is constant bezig zijn interface te evolutioneren.
  De HTC HD2 voor t-mobile in USA krijgt een nieuwe documenten-tab, en verbeterde music-library…
  En ze willen een eigen OS maken…dus SENSE gaat uiteindelijk WINMO vervangen, en zonder ANDROID draaien… Dus de screens die je hier ziet, zullen waarschijnlijk maar een klein onderdeel zijn van de hele interface…integenstelling tot Iphone-OS, waar bovenstaande screenshot WEL ongeveer de hele interface is.

 4. yeahli -

  Ja icoontjes gebruiken voor programma's was echt een heel inovatief idee van Apple.. Dat had mijn 20 jaar oude telfoon nog niet!

  Htc is wel lekker bezig met zijn Sense interface. Bij een kameraad even mee mogen spelen en het wordt toch best goed.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters