HTC evenveel geld waard als eigen contanten

Het aandeel HTC blijft dalen. De waarde van het bedrijf wordt momenteel geschat op 1,4 miljard euro. Hiermee is de waarde van het bedrijf ongeveer gelijk aan het eigen vermogen van de Taiwanese smartphonefabrikant.

‘HTC’s nieuwe toptelefoon krijgt revolutionaire camera’ Htc

Hierover schrijft Bloomberg. HTC kent voorlopig een desastreus 2015, waarin de aandelenkoers daalde met ongeveer 60 procent. “Het geld dat HTC nog in kas heeft is het enige dat bij HTC van waarde is voor zijn aandeelhouders”, vertelt analist Calvin Huang. “De meeste andere bezittingen van het bedrijf worden door aandeelhouders niet in overweging genomen. Er worden meer afschrijvingen verwacht en het merk heeft geen waarde.”

Voorlopig komt er dan ook nog geen einde aan de misère van HTC. Verwacht wordt dat de verkoop van smartphones in het derde kwartaal 48 procent lager uitvalt dan verwacht. “Wij verwachten ook niet dat HTC in de komende twee jaar winst zal maken”, vertelt Birdy Lu, analist voor Deutsche Bank.

“Er is weinig kans dat HTC de strijd kan aangaan met de iPhone en Samsung, gezien de beperkte middelen die het bedrijf heeft. Waarschijnlijk blijft de fabrikant ook marktaandeel verliezen aan Chinese fabrikanten in het lagere en middelste segment.”

HTC kondigt later dit jaar een nieuwe toptelefoon aan, als antwoord op de matige HTC One M9. Verwacht wordt dat deze smartphone minder geld gaat kosten, maar het is de vraag of mensen massaal deze smartphone wél zullen gaan kopen. Bovendien lijkt HTC van plan te zijn de komende jaren in te zetten op andere producten, zoals de VR-bril Vive.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters