HTC evenveel geld waard als eigen contanten

Het aandeel HTC blijft dalen. De waarde van het bedrijf wordt momenteel geschat op 1,4 miljard euro. Hiermee is de waarde van het bedrijf ongeveer gelijk aan het eigen vermogen van de Taiwanese smartphonefabrikant.

‘HTC’s nieuwe toptelefoon krijgt revolutionaire camera’ Htc

Hierover schrijft Bloomberg. HTC kent voorlopig een desastreus 2015, waarin de aandelenkoers daalde met ongeveer 60 procent. “Het geld dat HTC nog in kas heeft is het enige dat bij HTC van waarde is voor zijn aandeelhouders”, vertelt analist Calvin Huang. “De meeste andere bezittingen van het bedrijf worden door aandeelhouders niet in overweging genomen. Er worden meer afschrijvingen verwacht en het merk heeft geen waarde.”

Voorlopig komt er dan ook nog geen einde aan de misère van HTC. Verwacht wordt dat de verkoop van smartphones in het derde kwartaal 48 procent lager uitvalt dan verwacht. “Wij verwachten ook niet dat HTC in de komende twee jaar winst zal maken”, vertelt Birdy Lu, analist voor Deutsche Bank.

“Er is weinig kans dat HTC de strijd kan aangaan met de iPhone en Samsung, gezien de beperkte middelen die het bedrijf heeft. Waarschijnlijk blijft de fabrikant ook marktaandeel verliezen aan Chinese fabrikanten in het lagere en middelste segment.”

HTC kondigt later dit jaar een nieuwe toptelefoon aan, als antwoord op de matige HTC One M9. Verwacht wordt dat deze smartphone minder geld gaat kosten, maar het is de vraag of mensen massaal deze smartphone wél zullen gaan kopen. Bovendien lijkt HTC van plan te zijn de komende jaren in te zetten op andere producten, zoals de VR-bril Vive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters