HTC gaat apps maken voor concurrenten als Samsung

HTC gaat apps maken voor het hele Android-besturingssysteem. De verkoopcijfers van het bedrijf vallen niet echt mee. Met de ontwikkeling van Android-apps lijkt HTC een extra inkomstenbron aan te willen boren.

HTC gaat apps maken voor concurrenten als Samsung

Want HTC maakt dan wel mooie, goede telefoons, maar echt goed gaat het niet met het bedrijf. Het draait vaak verlies en HTC’s marktaandeel op de smartphonemarkt is nogal klein. De vraag of HTC als zelfstandige fabrikant kan overleven stelde All About Phones in een blog onlangs al aan de orde.

HTC lijkt zelf ook te beseffen dat het niet zo goed gaat. En dus werkt het aan oplossingen. Het bedrijf zou in het geheim een aparte afdeling hebben opgericht dat apps ontwikkelt. Nu gebeurt dit wel vaker, fabrikanten die zelf apps maken. Deze apps blijven dan vaak beperkt tot telefoons van het merk zelf.

Het lijkt erop dat HTC een stap verder gaat dan dat. De fabrikant wil apps voor het hele Android-platform maken. HTC Creative Labs werkt vanuit Seattle, maar ook mensen op kantoren in Taipei en San Francisco werken mee. In totaal zou HTC nu al 260 mensen hebben ondergebracht in haar Creative Labs.

Drew Bamford zou het team leiden. Tot voor kort was hij de hoofdverantwoordelijke voor de Sense-userinterface. De eerste app is zelfs al af. Een betaversie van Zoe, een app voor videobewerking, is al beschikbaar. Deze app kun je ook op je Samsung, LG of elke andere Android-telefoon gebruiken.

Zoe oogt als een simpele app. Je selecteert maximaal zestien mediabestanden, dus foto’s of video’s, en Zoe maakt er een compilatie van. Je kunt zelf verschillende thema’s en liedjes daar aan toevoegen. De video die Zoe maakt duurt maximaal een halve minuut.

Het is de vraag hoe HTC geld denkt te verdienen met Zoe. Waarschijnlijk wil het eerst een groot publiek aanspreken met gratis hoogwaardige apps. Om daarna in te spelen op de gecreëerde behoefte van het publiek en geld te vragen voor andere apps.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters