HTC gaat apps maken voor concurrenten als Samsung

HTC gaat apps maken voor het hele Android-besturingssysteem. De verkoopcijfers van het bedrijf vallen niet echt mee. Met de ontwikkeling van Android-apps lijkt HTC een extra inkomstenbron aan te willen boren.

HTC gaat apps maken voor concurrenten als Samsung

Want HTC maakt dan wel mooie, goede telefoons, maar echt goed gaat het niet met het bedrijf. Het draait vaak verlies en HTC’s marktaandeel op de smartphonemarkt is nogal klein. De vraag of HTC als zelfstandige fabrikant kan overleven stelde All About Phones in een blog onlangs al aan de orde.

HTC lijkt zelf ook te beseffen dat het niet zo goed gaat. En dus werkt het aan oplossingen. Het bedrijf zou in het geheim een aparte afdeling hebben opgericht dat apps ontwikkelt. Nu gebeurt dit wel vaker, fabrikanten die zelf apps maken. Deze apps blijven dan vaak beperkt tot telefoons van het merk zelf.

Het lijkt erop dat HTC een stap verder gaat dan dat. De fabrikant wil apps voor het hele Android-platform maken. HTC Creative Labs werkt vanuit Seattle, maar ook mensen op kantoren in Taipei en San Francisco werken mee. In totaal zou HTC nu al 260 mensen hebben ondergebracht in haar Creative Labs.

Drew Bamford zou het team leiden. Tot voor kort was hij de hoofdverantwoordelijke voor de Sense-userinterface. De eerste app is zelfs al af. Een betaversie van Zoe, een app voor videobewerking, is al beschikbaar. Deze app kun je ook op je Samsung, LG of elke andere Android-telefoon gebruiken.

Zoe oogt als een simpele app. Je selecteert maximaal zestien mediabestanden, dus foto’s of video’s, en Zoe maakt er een compilatie van. Je kunt zelf verschillende thema’s en liedjes daar aan toevoegen. De video die Zoe maakt duurt maximaal een halve minuut.

Het is de vraag hoe HTC geld denkt te verdienen met Zoe. Waarschijnlijk wil het eerst een groot publiek aanspreken met gratis hoogwaardige apps. Om daarna in te spelen op de gecreëerde behoefte van het publiek en geld te vragen voor andere apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters