HTC gaat bootloaders vrijgeven

HTC heeft bekend gemaakt dat het zijn bootloaders niet meer gaat voorzien van een beveiliging. Hiermee zwicht de producent voor consumenten die hierom hadden gevraagd.

Producent HTC lag de laatste tijd onder vuur omdat toesteleigenaren veel moeite nodig hadden om de bootloader van hun toestel te unlocken. De fabrikant deed er zelfs nog een stapje bovenop door de beveiliging nog verder aan te scherpen, dit om haar eigen Sense-software te beschermen. Inmiddels is de fabrikant gezwicht voor de houdgreep van de consument en in een reactie laat HTC CEO Peter Chou weten dat ze geluisterd hebben naar de consument.

HTC zal bij nieuwe smartphones de bootloader niet meer beveiligen waardoor men de kans krijgt om hem open te zetten en er mee te rommelen. Onduidelijk is echter of de huidige Android-smartphones een tool zullen krijgen om daarop ook de beveiliging te verwijderen. Daarnaast weet HTC nog niet te melden vanaf wanneer de bootloader-beveiliging er niet meer op zal zitten. De fabrikant zal binnenkort met meer informatie gaan komen om consumenten hierin te begeleiden.

HTC is niet de eerste fabrikant die deze stap neemt. Eerder wist Sony Ericsson consumenten tegemoet te komen door een applicatie vrij te geven om de bootloader te unlocken. Ook Samsung volgde niet veel later door te melden dat het haar bootloaders ook niet meer gaat beveiligen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters