HTC gaat bootloaders vrijgeven

HTC heeft bekend gemaakt dat het zijn bootloaders niet meer gaat voorzien van een beveiliging. Hiermee zwicht de producent voor consumenten die hierom hadden gevraagd.

Producent HTC lag de laatste tijd onder vuur omdat toesteleigenaren veel moeite nodig hadden om de bootloader van hun toestel te unlocken. De fabrikant deed er zelfs nog een stapje bovenop door de beveiliging nog verder aan te scherpen, dit om haar eigen Sense-software te beschermen. Inmiddels is de fabrikant gezwicht voor de houdgreep van de consument en in een reactie laat HTC CEO Peter Chou weten dat ze geluisterd hebben naar de consument.

HTC zal bij nieuwe smartphones de bootloader niet meer beveiligen waardoor men de kans krijgt om hem open te zetten en er mee te rommelen. Onduidelijk is echter of de huidige Android-smartphones een tool zullen krijgen om daarop ook de beveiliging te verwijderen. Daarnaast weet HTC nog niet te melden vanaf wanneer de bootloader-beveiliging er niet meer op zal zitten. De fabrikant zal binnenkort met meer informatie gaan komen om consumenten hierin te begeleiden.

HTC is niet de eerste fabrikant die deze stap neemt. Eerder wist Sony Ericsson consumenten tegemoet te komen door een applicatie vrij te geven om de bootloader te unlocken. Ook Samsung volgde niet veel later door te melden dat het haar bootloaders ook niet meer gaat beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Samsung-Rules -

    Heb het begin vorige week ergens gelezen, maar ben op dit moment aan het zoeken. Had het er nog met iemand over toen die zijn incredible wou flashen.. Het was zeker een engelse site.. maar ik lees er ook zoveel.. laat het hier nog weten als ik het vind!!

   2. Samsung-Rules -

    Ben er achter waar ik het heb gelezen. Was in een interne nieuws brief hier. Wij zijn ook een officieel HTC service point.

   3. Dominick -

    Ja, dat zou natuurlijk kunnen. Maar 't was niet publiekelijk bekend in ieder geval.

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Lek toont uiteindelijke design iPhone 8 en onthult flinke prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Hoesjesmaker onthult meest accurate Galaxy Note 8 renders tot nu toe lees verder

Apple iPhone 8

Zeven Apple iPhone 8 features om naar uit te kijken lees verder

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters