HTC gaat bootloaders vrijgeven

HTC heeft bekend gemaakt dat het zijn bootloaders niet meer gaat voorzien van een beveiliging. Hiermee zwicht de producent voor consumenten die hierom hadden gevraagd.

Producent HTC lag de laatste tijd onder vuur omdat toesteleigenaren veel moeite nodig hadden om de bootloader van hun toestel te unlocken. De fabrikant deed er zelfs nog een stapje bovenop door de beveiliging nog verder aan te scherpen, dit om haar eigen Sense-software te beschermen. Inmiddels is de fabrikant gezwicht voor de houdgreep van de consument en in een reactie laat HTC CEO Peter Chou weten dat ze geluisterd hebben naar de consument.

HTC zal bij nieuwe smartphones de bootloader niet meer beveiligen waardoor men de kans krijgt om hem open te zetten en er mee te rommelen. Onduidelijk is echter of de huidige Android-smartphones een tool zullen krijgen om daarop ook de beveiliging te verwijderen. Daarnaast weet HTC nog niet te melden vanaf wanneer de bootloader-beveiliging er niet meer op zal zitten. De fabrikant zal binnenkort met meer informatie gaan komen om consumenten hierin te begeleiden.

HTC is niet de eerste fabrikant die deze stap neemt. Eerder wist Sony Ericsson consumenten tegemoet te komen door een applicatie vrij te geven om de bootloader te unlocken. Ook Samsung volgde niet veel later door te melden dat het haar bootloaders ook niet meer gaat beveiligen.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters