HTC gaat bootloaders vrijgeven

HTC heeft bekend gemaakt dat het zijn bootloaders niet meer gaat voorzien van een beveiliging. Hiermee zwicht de producent voor consumenten die hierom hadden gevraagd.

Producent HTC lag de laatste tijd onder vuur omdat toesteleigenaren veel moeite nodig hadden om de bootloader van hun toestel te unlocken. De fabrikant deed er zelfs nog een stapje bovenop door de beveiliging nog verder aan te scherpen, dit om haar eigen Sense-software te beschermen. Inmiddels is de fabrikant gezwicht voor de houdgreep van de consument en in een reactie laat HTC CEO Peter Chou weten dat ze geluisterd hebben naar de consument.

HTC zal bij nieuwe smartphones de bootloader niet meer beveiligen waardoor men de kans krijgt om hem open te zetten en er mee te rommelen. Onduidelijk is echter of de huidige Android-smartphones een tool zullen krijgen om daarop ook de beveiliging te verwijderen. Daarnaast weet HTC nog niet te melden vanaf wanneer de bootloader-beveiliging er niet meer op zal zitten. De fabrikant zal binnenkort met meer informatie gaan komen om consumenten hierin te begeleiden.

HTC is niet de eerste fabrikant die deze stap neemt. Eerder wist Sony Ericsson consumenten tegemoet te komen door een applicatie vrij te geven om de bootloader te unlocken. Ook Samsung volgde niet veel later door te melden dat het haar bootloaders ook niet meer gaat beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Samsung-Rules -

    Heb het begin vorige week ergens gelezen, maar ben op dit moment aan het zoeken. Had het er nog met iemand over toen die zijn incredible wou flashen.. Het was zeker een engelse site.. maar ik lees er ook zoveel.. laat het hier nog weten als ik het vind!!

   2. Samsung-Rules -

    Ben er achter waar ik het heb gelezen. Was in een interne nieuws brief hier. Wij zijn ook een officieel HTC service point.

   3. Dominick -

    Ja, dat zou natuurlijk kunnen. Maar 't was niet publiekelijk bekend in ieder geval.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters